cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

L'OCB farà campanya lingüística al marge de les iniciatives del Govern

L'entitat no vol deixar d'incidir en la societat «tal com succeí el 1999»

L'Obra Cultural Balear durà a terme una campanya per promoure l'ús de la llengua i per prestigiar-la socialment durant el 2008 al marge de la que pugui impulsar la Direcció General de Política Lingüística, segons informà ahir Tomeu Martí, portaveu de l'entitat, en declaracions a DdB. «Aquesta campanya tindrà dos eixos. Per una banda, constarà d'una vessant publicitària amb un lema -encara per determinar- que farà incidència en els avantatges d'emprar el català en les relacions socials de tots els àmbits; i per altra part, consistirà a crear un debat ideològic que faci que la societat illenca es plantegi cap on vol anar en matèria lingüística», assegurà Martí.

L'objectiu de l'estratègia que l'OCB planteja per a aquest any que comença és, en paraules de Tomeu Martí, «evitar allò que ens va succeir el 1999». «Quan començà a governar el Pacte de Progrés, la nostra activitat i càrrega ideològica va semblar com si minvassin, perquè ens pensàvem que la Direcció General de Política Lingüística ja feia a bastament», afirmà el portaveu.El parer dels actuals membres de l'OCB és que «l'entitat ha de fer la seva feina, amb independència de qui governi les institucions, tant si la gestió dels qui comanden és hostil a la normalització lingüística, com si hi és favorable».

Per materialitzar els seus objectius, l'OCB aprofitarà la xarxa de delegacions locals de què disposa a la Part Forana. Per a això s'organitzarà una sèrie de xerrades i debats que aprofundiran en el tema de la necessitat de recuració de la llengua pròpia en tots els àmbits. Així mateix, Tomeu Martí avançà ahir quines serien les accions principals de l'OCB durant el 2008. D'entre totes, convé destacar l'organització dels actes commemoratius de la celebració del 45è aniversari, i potenciar les relacions de les diferents entitats culturals de la resta d'illes.

Per al mes de maig també és prevista, com és tradicional, l'organització d'una diada reivindicativa, però amb un caire més lúdic que altres anys. «El mes de maig passat -recorda Martí- omplírem la plaça Major perquè molts dels ciutadans de les Illes Balears demanaven un canvi d'actitud al Govern en relació amb la política lingüística. Després de les eleccions és evident que la situació ha canviat. No per això, però, la gent ha de deixar de sortir al carrer per reivindicar la llengua pròpia i el seu paper com a eina d'inclusió social».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris