nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

La concessió anual de la carretera de Manacor costa 15 milions al Consell

L'ens insular en pagarà durant més de trenta anys el desdoblament

V.M. Palma.

El Consell de Mallorca ha pagat 15 milions d'euros a la concessionària de la carretera de Manacor pels conceptes de construcció i manteniment de la carretera. L'organisme insular ha fet efectiva la segona de les 33 anualitats que haurà de pagar per sufragar el cost del desdoblament d'aquest eix viari.

L'organisme insular ha optat per l'anomenat «peatge a l'ombra» per poder realitzar la intervenció prevista, el pressupost de la qual no hauria pogut sufragar de cap altra manera. Tanmateix, aquesta concessió és objecte de revisió, ja que al final de l'obra s'hagueren d'efectuar una sèrie de modificacions que n'incrementaren el cost final. Aquesta modificació implicarà un canvi a la taula d'anualitats.

Els primers cinc anys, segons informa el director insular de Carreteres, Gonzalo Aguiar, es produirà la major injecció de capital per a la concessionària i després la xifra s'anirà reduint. En qualsevol cas, les tarifes s'han programat d'acord amb el trànsit de la carretera nova. La concessionària també s'encarrega del seu manteniment.

«Pretenem que sigui una via modèlica, i per ara ho és. Hi ha baixat el nombre d'accidents i, quant a l'estètica i als aspectes mediambientals, no hi ha crítiques. A més, els problemes se solucionen amb rapidesa. Un altre aspecte que s'ha de tenir en compte és que s'ha intentat no perjudicar l'entorn comercial», afegeix Aguiar.

En general, la valoració que fa el màxim responsable d'Obres del Consell, en relació amb el desdoblament de la carretera de Manacor, és molt positiva; una via que no ha generat el rebuig social que, per exemple, ha provocat l'autovia de Palma a Inca, pel seu alt cost mediambiental.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris