algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Hospitalitzat en estat greu un nadó de 20 dies amb signes de maltractaments

La Policia Nacional ha començat una investigació per aclarir l'origen de les lesions

97824

El petit està ingressat a la unitat de cures intensives de la unitat maternoinfantil de l'hospital de Son Dureta, a Palma.

Un nadó amb signes de maltractaments es troba ingressat a l'hospital de Son Dureta en estat greu. El Cos Nacional de Policia de Palma ha començat una investigació per aclarir els fets i són poques les dades que n'han transcendit, ja que les gestions es duen a terme amb una gran discreció. El nadó té poc més de 20 dies i el seu pronòstic és molt greu. Els metges que l'han atès sospiten que les lesions que presenta poden ser compatibles amb el fet d'haver patit maltractaments, i per això s'ha activat el protocol previst en aquests casos. L'informe mèdic, en el qual es reflecteixen les lesions que té el petit a causa dels presumptes maltractaments, ha estat remès al jutjat de guàrdia de Palma, el titular del qual ha ordenat que se n'obri una investigació. També s'ha comunicat al Cos Nacional de Policia l'estat en el qual es troba el petit. Així, efectius del Servei d'Atenció de la Família (SAF) s'han fet càrrec de la investigació i han pres declaració als familiars més propers, amb la finalitat de corroborar l'origen de les lesions.

La investigació policíaca es troba en la seva fase inicial i es du amb gran sigil, entre altres qüestions per la dificultat que hi ha a l'hora de constatar que les lesions del nadó són producte d'abusos. Els casos de maltractament de menors amb resultat de lesions greus són poc freqüents a l'Illa. El succés més greu que s'ha registrat fa poc va passar per juny de l'any 2006 a la urbanització de Tolleric, al terme municipal de Llucmajor. Aquella vegada la víctima va ser un al·lot de set anys, que quedà en coma després d'haver estat agredit de manera brutal per la seva mare adoptiva, que va ser detinguda i posteriorment empresonada.

Els darrers casos de maltractament infantil registrats a Mallorca han estat a Felanitx i a Muro. Al primer d'aquests municipis, un home va ser detingut a mitjan desembre, acusat d'agredir el seu bebè de sis mesos perquè plorava. A Muro un home de 36 anys també va ser detingut per haver tirat un plat a la cara del seu fill, de tres anys, i d'haver-li causat diverses lesions. Aquest cas data de principi de novembre passat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris