algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
17°

La despesa pública sanitària balear és la tercera més baixa de l'Estat

El pressupost en salut per càpita a les Illes només és de 1.158 euros

La despesa pública en sanitat prevista per al 2008 pel Govern balear representa una mitjana per càpita de 1.158 euros, la tercera més baixa de l'Estat espanyol, després de la del País Valencià i de Madrid. Aquesta xifra representa una inversió un 11'7 per cent menor que en el conjunt de l'Estat.

Així ho posen de manifest les dades donades a conèixer ahir per la Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública, que va alertar que la diferència en aquesta despesa entre les comunitats autònomes posa en perill l'equitat en l'accés a les prestacions sanitàries.En un comunicat, aquesta associació es va queixar que les diferències entre les comunitats són «excessives» i que s'incrementen cada any.D'aquesta manera, la despesa per càpita varia fins a 535'92 euros per al 2008, dels 1.652'50 euros d'Extremadura als 1.116'58 euros del País Valencià.

Després de denunciar que la despesa sanitària pública de l'Estat continua sent una de les menors de la Unió Europea de 15 països, la Federació reclamà un augment d'aquests pressuposts per assegurar un finançament suficient.

El pressupost sanitari que ha estat aprovat per a les comunitats autònomes enguany ha experimentat un creixement per càpita de 142'26 euros respecte al de 2007, la qual cosa suposa un 12'15 per cent de pujada, segons els càlculs d'aquesta federació.

Per altra banda, des de la Conselleria de Salut es recordà que el Govern «ha realitzat un important esforç pressupostari destinat a Salut per a 2008», ja que en els comptes per a enguany es destinaran 1.197 milions d'euros a Salut i Consum, «la qual cosa implicarà un increment d'un 10'18% respecte als de l'any passat». Aquest augment, segons indica la Conselleria, «permetrà destinar a temes de salut 68 euros més per habitant respecte de l'any passat». A més a més, es va recordar l'important increment de targetes sanitàries experimentat a les Balears, la qual cosa no permet que la despesa per càpita pugi més.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris