algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Nájera estima en uns 80 milions d' el cost de les obres per reobrir el metro

La conselleria desmenteix la portaveu del Govern i afirma que encara no hi ha cap càlcul

La portaveu del Govern, Margarita Nájera, sorprengué ahir amb unes declaracions a l'agència Efe en què estimà en uns 80 milions d'euros el cost que tindran les obres per solucionar de les defiències detectades a la línia de metro de Palma, que la mantenen tancada des del passat mes de setembre arran de diverses inundacions registrades, entre altres problemes.Les declaracions de la portaveu del Govern foren desmentides durant l'horabaixa per la Conselleria de Mobilitat, des d'on asseguraren que la xifra aportada per Nájera no respon a cap càlcul econòmic fet des del departament, perquè encara no en té cap.

Nájera sí que va subratllar que els 80 milions estimats són una quantitat aproximada, i que la xifra no es coneixerà fins abans de finals d'any, quan el Govern ja disposi del resultat final de l'auditoria tècnica encarregada sobre l'abast de les deficiències detectades i les actuacions a fer per solucionar-les.

Precisament a aquest informe es referí dematí el conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens, que explicà que no serà fins a la propera setmana quan es diposi del segon informe de l'auditoria, més complet, i que permetrà ja fer una primera estimació sobre la data en què es podrà reobrir el servei de metro.

Vicens assegurà que fins ara ja s'han acabat o estan a punt de finalitzar-se «moltes de les obres fetes per evitar les inundacions. Entre aquestes, es referí a la connexió de la xarxa d'evacuació del metro amb la de recollida de pluvials a Son Castelló i la reforma de l'estació de Son Sardina.

No obstant això, el conseller es mostrà especialment preocupat pels problemes més greus detectats, com són les deficiències estructurals de la línia suburbana que provoquen la mala impermeabilització a l'estació intermodal, la insuficiència de la xarxa de pluvials a les estacions del polígon de Son Castelló o l'enfonsament parcial d'una part del sostre del túnel al costat de l'estació de Jacint Verdaguer. Vicens explicà que el segon informe esmentat de l'auditoria permetrà decidir com actuar per resoldre aquests problemes.

Respecte d'això, la portaveu Margarita Nájera també incidí que, de forma paral·lela a la resolució de les deficiències, l'Executiu analitza les possibles responsabilitats de les parts implicades en la construcció de la línia suburbana, amb la finalitat de poder exigir compensacions.En aquest sentit, Nájera va criticar amb duresa que l'anterior Govern del PP recepcionàs la major part de les obres del metro un dia abans de la presa de possessió del president Francesc Antich, cosa que ha dificultat ara les reclamacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris