algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Foment demana més inversió estatal per a un «turisme sostenible»

La institució entregà anit la medalla d'or al president-editor del Grup Serra

El president del Foment del Turisme, Alvaro Middelmann, va demanar durant el sopar anual de la institució el retorn d'una part adequada de les aportacions que fa Balears a l'Estat amb l'objectiu d'aconseguir finançament necessari per dur a terme una sèrie d'inversions «imprescindibles» per al desenvolupament sostenible de les Illes. Entre aquests projectes destacà l'aposta decidida per les energies renovables, el patrocini d'esdeveniments culturals i esportius, l'ampliació «urgent» del port de Palma o la construcció del Palau de Congressos i el recinte firal, entre d'altres.

Middelmann aprofità la presència dels màxims representants de les institucions de l'Illa a la gala del Foment per advertir que finançar la remodelació de la Platja de Palma mitjançant la requalificació de terrenys «no ens sembla la mesura més adequada, si pretenem protegir el territori». «Tinguem iniciativa i demostrem que estem a l'altura de les expectatives creades», afirmà. Tampoc, no va perdre l'oportunitat per demanar la constitució d'una Fundació Turisme de Mallorca que gestionaria el Foment i s'encarregaria de la promoció de l'Illa.

Per altra banda, el president de la centenària institució recordà les seves paraules de l'any passat manifestant la necessitat d'aturar la urbanització de l'Illa i afirmà que el «gran repte» és aconseguir un model de turisme sostenible.

El missatge del president del Govern, Francesc Antich, als empresaris turístics se centrà a potenciar la idiosincràsia de les Illes i en la unitat. En aquest sentit, animà a defensar i crear singularitat i a fer participar tothom en els avenços amb l'objectiu que la societat valori com cal el turisme. També féu èmfasi a ajuntar esforços per continuar sent líders. Destacà els importants acords polítics i socials assolits durant la legislatura.

Tan Middelmann com Antich coincidiren a destacar l'esperit emprenedor i la contribució al món turístic dels premiats. Enguany la medalla d'or ha estat pel president-editor del Grup Serra, Pere A. Serra, que destacà l'origen «noble» del Foment. No obstant aisò, demanà la seva refundació perquè es converteixi en el «foment de la dignitat i la millora del turisme» i es comprometi a «salvar el que quedi de Mallorca, a més de crear la consciència que estem obligats a restaurar paisatges i maneres de vida que no s'haurien d'haver perdut mai». Va tenir paraules de record també per la tasca dins la centenària institució de l'arquitecte Antoni Parietti, per Gabriel Alzamora i Joan Miró.

A títol pòstum també es va premiar amb medalles d'or Javier Mayol impulsor del tren de Sóller i el polític Josep Moll. La medalla d'or especial la recollí, Juan Oliver, per la seva llarga trajectòria a Ultramar Express i la col·laboració amb el Foment, mentre l'hoteler Jaime de Juan va rebre la de plata. Les plaques d'or van ser per l'empresa de creuers Aida i Sa Nostra i la de plata per Olivart. Els diplomes s'entregaren a la Fundació La Caixa, Art Colgne, el Cercle d'Economia, l'Associació de Restauració, el Mallorca Surf Action, el periodista britànic, Peter Hughes i el programa de la TV alemanys ZDF Wetten Dass...

A l'acte, no hi faltaren els principals representants del sector turístic com el president de la Federació Hotelera de Mallorca, Antoni Horrach; el de les agències de viatges, Mateu Pou; i autoritats com la presidenta del Consell, Francina Armengol, o el delegat del Govern, Ramon Socias.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris