algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Cort vol que la reforma de la Soledat protegeixi tota la fàbrica de Can Ribas

Un estudi analitza la viabilitat urbanística de la proposta que suposarà canviar el Pla Especial

L'Ajuntament de Palma realitzarà un estudi de viabilitat urbanística per incloure la conservació de la fàbrica de Can Ribas al Pla Especial de Reforma Integral (PERI) de la Soledat. Aquest estudi podria justificar una modificació del PERI de la zona que el Consell de Mallorca aprovà el 2005, ja que aquest projecte només preveia la preservació d'una petita part d'aquest complex fabril.

Segons explica el regidor d'Habitatge, José Manuel Gómez, aquest nou projecte de Ciutat parteix de dues consideracions. La primera tindrà en compte el «valor patrimonial» de tota la fàbrica en conjunt, que consta d'«elements que valdria la pena conservar». L'altre aspecte haurà d'estudiar si és possible conciliar la protecció d'aquesta fàbrica i la seva inclusió dins l'espai lliure de l'Eix Brotad. «El projecte anterior comprometia la conservació de la fàbrica, perquè el carrer Brotad tenia una amplada que suposava l'enderroc de part d'aquest complex», remarcà Gómez. El projecte preveu reconvertir aquesta antiga fàbrica en un espai sociocultural i en oficines municipals. Amb tot, Gómez precisà que el projecte encara no està realitzat perquè no se sap els metres quadrats de què disposarà.

La fàbrica queda per davall del centre de dia i d'activitats comunitàries que s'ha construït a la zona, concretament al carrer de les Ànimes. En aquest indret hi ha devers una trentena d'habitatges destinats, majoritàriament, a gent gran.

Les actuacions que es portaran a terme a la Soledat, una vegada que s'hagi connectat el carrer Brotad amb Caracas, seran, bàsicament, la construcció de 177 habitatges de protecció pública.

El projecte expropiatori dels solars esmentats ja s'ha efectuat i ja està adjudicat. Per això començarà a executar-se a partir de l'any que ve. Altres actuacions d'aquest pla que executarà el Consorci Ribas són la creació de zones verdes i espais públics, i l'obertura del carrer Brotad fins al carrer Manacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris