algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

El nombre de nous estudiants de la UIB s'incrementa un 3'13 per cent

La universitat manté la seva tendència a l'estabilitat en la xifra d'alumnes matriculats

La Universitat de les Illes Balears ha registrat un augment del 3'13% en el nombre de nous alumnes matriculats en estudis de grau, xifra que arriba als 3.852 estudiants per al curs 2007-2008.Així ho manifestà ahir el vicerector primer de Planificació i Coordinació Universitària, Martí March, juntament amb el vicerector d'Estudiants i Campus, Cels Garcia, que donà a conèixer les dades de matriculació d'aquest curs fins a la data del 20 de novembre.

March explicà que la UIB manté la seva tendència a l'estabilitat en el nombre d'alumnes, amb un total de 13.983 estudiants matriculats en els estudis de grau, un 0'39% més que el curs passat.El vicerector primer de Planificació indicà que del total d'alumnes, 13.212 estudien al campus de Palma, 475 a la seu d'Eivissa i Formentera i 296 a la de Menorca.D'ells, 8.061 s'han matriculat en estudis de cicle curt (diplomatures), 5.583 en estudis de cicle llarg (llicenciatures) i 339 altres estudis. Quant al gènere, un 60'65% són dones.

Si a la xifra d'estudiants matriculats en estudis de grau (llicenciatures i diplomatures) s'afegeixen els que cursen estudis de postgrau (1.622) i altres estudis (el CAP, la Universitat per a Majors i el Pla de reciclatge i formació lingüística i cultural), la suma total d'alumnes puja als 18.549, un 3'76% més que el curs passat.Quant a les carreres, aquelles sense limitació de places que tenen més alumnes matriculats són Empresarials, Dret, Turisme, Administració i Direcció d'Empreses, Infermeria, Psicologia i Pedagogia .

Per contra, els estudis amb menys alumnes són Matemàtiques, Filologia Catalana i Física. March destacà l'increment en el nombre d'alumnes en carreres com Química o Història de l'Art i desmentí que hi hagi una crisi de les carreres d'Humanitats, ja que a la UIB uns 2.000 alumnes cursen aquest tipus d'estudis.

No passa el mateix amb les enginyeries que registren un descens d'alumnes, com és el cas de l'Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió, una qüestió de què la UIB ha d'analitzar els motius.El major descens ha tingut lloc en Mestre d'Educació Especial, en el Títol Superior de Turisme i en Graduat en Estudis Immobiliaris.Finalment, March afirmà que aquest curs 838 estudiants dels que han superat la selectivitat a la UIB estudien fora de l'Arxipèlag.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris