algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Sentit adéu de familiars i amics a Magdalena

La parròquia de Sant Miquel de Llucmajor s'omplí per acomiadar la redactora en cap del periòdic

Familiars, amics, veïns i companys de professió donaren anit el darrer adéu a Magdalena Soler Catalán, la redactora en cap d'aquest diari, que perdé la vida dilluns passat a 38 anys d'edat en un accident de trànsit a l'autopista de l'Arenal.L'església parroquial de Sant Miquel de Llucmajor fou l'escenari de l'acte, que congregà, a més d'un gran nombre de veïns de la localitat natal de Magdalena Soler, periodistes i treballadors del Grup Serra, encapçalats pel seu president-editor, Pere A. Serra; el vicepresident, Sebastià Ginart, i els directors de Diari de Balears, Miquel Serra, Joan Riera i Francisca Barceló; d'Última Hora, Pere Comas; el Majorca Daily Bulletin, Jason Moore; el cap d'administració, Lluís Anaya; i el director financer, Pere Rullán, entre d'altres executius de l'empresa.

El funeral constituí una gran trobada de periodistes de tota l'Illa. Gairebé tota la redacció del periòdic i companys d'Última Hora, a banda d'antics redactors de Diari de Balears que ara treballen en altres mitjans o institucions volgueren fer costat a la família de Magdalena Soler, com ara el director general d'IB3, Antoni Martorell, i la directora d'informatius, Nekane Domblás. També encoratjaren els seus pares, Manuel i Josefa; el seu germà Pep; la seva cunyada María José i les seves nebodes per tirar endavant en aquests moments.

Altres persones que anaren fins a la parròquia foren el batle de Llucmajor, Lluc Tomàs (PP); l'exbatle Gaspar Oliver i la regidora del PSM i consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Joana Lluïsa Mascaró, entre d'altres
El vicari de la parròquia de Sant Miquel, Josep Gelabert i Ferrer, oficià la cerimònia. El vicari, referint-se a Magdalena Soler, lamentà la mort tan sobtada de la periodista i després en destacà la qualitat humana, en haver estat tan destacada pels mitjans de comunicació. Afegí que era una persona especialitzada en la comunicació i preocupada per la realitat, cosa que ha fet encara més sentida la seva mort. Magdalena, una dona de gran vàlua personal, bona companya i que havia fet de la professió la seva vida.

Més condols

Mentrestant, continuen arribant al Palau de Premsa mostres de condol per la pèrdua de Magdalena Soler, entre les quals les dels periodistes Rafel Gallego, Lluís F. de Lorenzo, Maria Los Huertos, Antoni Riera, Olga Quintanilla, Tomeu Homar, Margalida Bonnín, Carles Canals i Natàlia Picó, cap de premsa de Creu Roja.

Els suports arriben també des del món polític, econòmic, d'entitats i associacions.Entre aquests, Francesc Buils, conseller de Turisme; Miquel Àngel Grimalt, conseller de Medi Ambient; Mercè Amer, consellera d'Agricultura; Damià Nicolau, secretari general d'UM; grup parlamentari d'UM; Antoni Contestí, cap de premsa de la Conselleria de Mobilitat; Francisca Vives, consellera de Comerç i Indústria; Antoni Horrach, president de la Federació Hotelera de Mallorca; PSIB-PSOE; Andreu Ramis, director-gerent de Sa Nostra; el grup de consellers del PP al Consell de Mallorca; el grup de regidors del PP de sa Pobla i Lloseta; Francisco Boutelier, economista; Margalida Tous, professora i membre del consell d'administració d'Hora Nova S.A.; Neus Santaner, secretària general del l'Stei-i; Rosa Bueno, presidenta de l'Associació de Veïns; Miquel Romero, director de Nimbus Publicidad; Antoni Esteva, coordinador d'Els Verds; Matias Rabassa, en nom del Reial Mallorca; Diego González, director general de Consum.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris