algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Bloc vol que es revisi el projecte de Can Domenge per no aturar-lo

El Pacte ha d'acordar una posició conjunta davant la moció del PP

El Bloc per Mallorca pretén que l'equip de govern del Consell revisi i replantegi el contracte realitzat per a la venda i urbanització del solar de Can Domenge. La coalició vol adquirir aquest compromís del seus socis "PSOE i UM" per tal de poder arribar a una posició conjunta davant la moció que el PP presentarà dilluns en el ple, instant a la suspensió cautelar del projecte fins que es resolguin els procediments judicials oberts entorn a la legalitat de l'operació.

De fet, el Bloc manté la que fins al moment no té decidit quin serà el sentit de la seva votació en el ple de dilluns. Per això està previst que durant el dia d'avui es mantinguin una sèrie de reunions entre les diferents forces de l'equip de govern del Consell per tal de tancar un acord que signifiqui una solució conjunta respecte a la moció del PP, únic grup a l'oposició.

UM defensa la seva gestió del projecte, mentre que els socialistes només veuen inconvenients a aturar ara una urbanització adjudicada per la institució, principalment per les indemnitzacions que implicaria. El Bloc, tot i denunciar la «demagògia» de la moció dels populars, no vol entrar dilluns en contradicció amb si mateix. La passada legislatura, dues de les formacions que l'integren, PSM i EU-EV, interposaren un contenciós contra l'adjudicació del concurs que el Consell aprovà amb els vots d'UM i PP. Tot i el canvi polític, no han retirat el contenciós.

A aquesta qüestió es referí ahir el president del Govern, Francesc Antich, que reclamà «tota la prudència i el màxim acord de les forces polítiques» entorn al projecte de Can Domenge, per tractar-se d'un tema «complex i complicat» que es troba sota investigació judicial. Antich evità més consideracions i se situà al marge del debat perquè «aquest ha sorgit dins del Consell» i es mostrà segur que els diferents partits «trobaran el millor camí».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris