algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'Audiència aposta per jutjar els 64 delictes del cas Andratx per separat

Hidalgo, Massot i Gibert s'enfronten al judici pel xalet de l'exbatle

Un any després que esclatàs l'operació Voramar, finalment, l'Audiència Provincial de Palma ha avalat les tesis de la Fiscalia Anticorrupció i de l'Ajuntament d'Andratx que aposten per jutjar per separat cada una de les 64 peces del major cas de presumpta corrupció urbanística a Balears: el cas Andratx.L'Audiència rebutja la celebració d'un macrojudici en gairebé tots els arguments de l'acte que desestima un recurs interposat pels missers dels principals implicats en el cas.

L'exbatle d'Andratx Eugenio Hidalgo, l'exdirector d'Ordenació del Territori Jaume Massot i l'exzelador del Consistori Jaume Gibert pretenien evitar la celebració del judici per la peça 56 del cas, que investiga el xalet que l'exbatle es va fer construir de manera presumptament il·legal.

Aquesta és una de les 64 peces del cas Andratx que investiga la responsabilitat penal de desenes d'imputats per delictes contra l'ordenació del territori, prevaricació i falsedat documental, entre altres. Però Gibert, Massot i Hidalgo són els tres principals acusats d'haver dirigit aquesta trama i, per tant, estan implicats en moltes peces diferents.

És molt probable que més endavant, quan es dicti l'obertura de judici per alguna altra peça, les defenses dels principals acusats tornin a demanar la celebració d'un macrojudici que aglutini totes les peces. Però l'acte en què l'Audiència desestima el recurs a la celebració del primer judici usa una bateria d'arguments que avalen la depuració de responsabilitats peça per peça. Malgrat existir possible delicte continuat contra l'ordenació del territori, l'alt tribunal percep molts delictes diferents, amb diferents imputats en cada cas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris