algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El PP tanca un acord amb ASI que li permetrà governar amb majoria absoluta

El substitut de Joaquín Rabasco serà l'encarregat de gestionar les àrees de Turisme i Esports

L'equip de govern de Llucmajor afrontarà la resta del mandat amb la majoria absoluta assegurada gràcies a l'acord revelat ahir entre el Partit Popular i l'Agrupació Social Independent (ASI). El pacte implica que el regidor que substitueix el dimitit Joaquín Rabasco, Guillermo Roig, s'incorporarà a la junta de govern com a tinent de batle i s'ocuparà de les àrees de Turisme i Esports. A més, disposarà d'un sou amb dedicació exclusiva i de dos assessors. El batle, Lluc Tomàs, escenificà l'acord just al final del ple ordinari d'ahir. Després del torn de precs i preguntes, anuncià la incorporació de dos punts urgents: una modificació de les bases d'execució del pressupost i l'aprovació definitiva dels comptes municipals per a 2008. La urgència desencadenà les crítiques de l'oposició municipal, en especial de la portaveu del PSM, Joana Lluïsa Mascaró, qui qüestionà la legalitat de la decisió d'aprovar de manera definitiva el pressupost urgentment i pràcticament sense debat.

En qualsevol cas, l'única modificació del document que s'aprovà de manera inicial fou la incorporació d'una dedicació exclusiva a majors. A més, tant el PSOE com el PSM intentaren que el batle anunciàs davant del ple quines serien les àrees que gestionaria el nou regidor, sense obtenir resposta. El portaveu del PSOE, Joan Jaume Sastre, també criticà amb duresa el cost que suposarà una dedicació exclusiva més: «Predicaven austeritat i ara fan el contrari», digué. Després del ple, el batle defensà l'acord entre el PP i ASI. «Coneixem bé el senyor Roig, aquest acord donarà més estabilitat a l'Ajuntament i podem aprovar moltes coses que són necessàries», assegurà. Roig ja formà part de l'equip de govern amb Lluc Tomàs en l'anterior mandat.

L'equip de govern s'assegura amb aquest pacte una majoria absoluta imprescindible per aprovar projectes de la importància del Pla General d'Ordenació Urbana que es debatrà el gener i per al qual és obligatori sumar la meitat més un dels vots municipals. La dimissió del número u d'ASI, Joaquín Rabasco, que es materialitzà fa un mes, obrí la porta perquè es tancàs un acord de governabilitat amb el Partit Popular. El batle, Lluc Tomàs, afirmà ahir que els contactes amb ASI només s'iniciaren quan es produí la dimissió de Rabasco, que llavors explicà la seva decisió pel «cansament» de més de dues dècades en el càrrec. Per la seva part, el nou tinent de batle tan sols es limità a manifestar el seu agraïment al batle per «haver confiat en mi».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris