cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

SI i Esquerra denuncien que se'ls qualifiqui de nazis en blogs del PP

El batle es desmarca del contingut de la pàgina web i es disculpa

Els grups municipals d'Esquerra i de Sineuers Independents (SI) denunciaren, en el ple de dilluns a vespre, els qualificatius amb els quals se'ls esmenta en el blog de les Noves Generacions (NG) i del Partit Popular, respectivament, de Sineu, en els quals se'ls acusa de «nacionalsocialistes», al·ludint a la ideologia hitleriana.

Ambdós partits es referiren a un article publicat el 9 de novembre passat en el blog del PP de Sineu, en el qual i en relació amb un tema d'urbanisme s'afirma «que havia previst l'anterior equip de govern nacionalsocialista, progressista i ecologista», al·ludint a Sineuers Independents i signat pel «Grup Municipal dels Populars de Sineu».

El batle, Josep Oliver (PP), com també els regidors del partit que hi havia en el ple, Pere Joan Jaume i Antoni Comas, es desmarcaren del contingut de l'article i manifestaren que «no estam d'acord amb aquests qualificatius». Per la seva banda, el batle assegurà que ahir es retiraria el contingut de la pàgina web i ahir migdia l'article esmentat ja no sortia en el blog dels populars de Sineu.

L'altre article al qual es referien es publicà el 10 d'octubre en el blog de les NG de Sineu amb el títol Botifarra o botifarró? S'hi escrivia que «basant-se en l'ideari del partit, afirmam que les JERC són una agrupació socialista i nacionalista (en el cas de les Balears també imperialista), cosa que significa que és nacionalsocialista, base política del nazisme», en relació amb les Joventuts d'Esquerra. El batle i els regidors també se'n desmarcaren i ahir l'article apareixia rectificat en el blog de les Noves Generacions del municipi, que n'eliminaren la part de la frase en la qual s'acusa les JERC de nazistes. Tant els regidors d'Independents com el regidor d'Esquerra a l'Ajuntament de Sineu, com també l'edil del PSOE, varen mostrar la seva indignació per ambdues publicacions i fins i tot el portaveu de Sineuers Independents, Miquel Gelabert, va manifestar que «no descartam emprendre accions legals per injúries».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris