muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Un veí de Can Capes salva la dona i la filla de morir intoxicades a la seva casa

Pedro Cruz evità una tragèdia en tornar «de marxa» de matinada i trobar les dones

«Perquè després diguin que sortir de marxa és dolent», fa broma Pedro Cruz. De la nit al matí s'ha convertit en l'heroi del carrer Màlaga, a la barriada palmesana de Can Capes. La seva dona, Custodia Escalona, de 40 anys, i la seva filla, Luisa Cruz, de 18, estan ingressades després de resultar greument intoxicades per una xemeneia defectuosa, però cap de les dues oblida que l'arribada del cap de família, de matinada, els salvà d'un final més tràgic.

A les onze de la nit de dilluns Pedro, un venedor ambulant, sortí a prendre una copa. A casa es quedaren les dues dones, amb la xemeneia encesa. «És una xemeneia del tipus closca d'ametlla, un tub. El combustible no cremava bé i anava sortint fum i monòxid de carboni», relata. Tanmateix, a la nit Pedrosortí tranquil, pensant que la seva dona i filla estarien en perfecte estat.

La realitat era molt diferent. La mala combustió anà intoxicant a poc a poc les dues dones, fins a deixar-les semiinconscients. El cap de família tornà passades les quatre de la matinada i trobà la casa coberta pel fum. «Vaig intentar despertar la meva filla, però començà a vomitar. Obrírem totes les finestres perquè s'airejàs la casa i això les salvà», diu.

Amb tot, Pedro no era conscient del grau d'intoxicació de les dues dones i es va ajeure al llit. «No podia dormir perquè estava nerviós i després em vaig adonar que la meva dona també estava molt malament. Demanàrem ajuda i sortírem al carrer, esperant les ambulàncies» . Les dones quedaren inggressades a Son Llàtzer i al matí ja estaven fora de perill.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris