algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Antich té 6 mesos per dir si Pimeb és la «patronal més representativa»

La Federació podria signar així pactes com el de competitivitat

El Govern té sis mesos per decidir si atorga la categoria de «patronal més representativa» a Pimeb (patronal de la petita i mitjana empresa de Balears), segons indicaren fonts de la mateixa federació. Aquesta qualificació li permetria accedir a llocs de representativitat a les institucions, entrar dins les meses de negociació amb les administracions o en projectes com el pla de competitivitat, a més de gaudir de més subvencions.

El president de Pimeb, Juan Cabrera, afirmà que pel moment no han rebut cap notícia per part del Govern després de les protestes de la patronal per haver quedat fora de la firma del pacte per la competitivitat i la cohesió social, signat dissabte amb CCOO, UGT i CAEB. Tot i que el termini acaba l'abril, Cabrera espera rebre una resposta abans. En tot cas, no descarta la via judicial si no n'obté cap.

La decisió no és una qüestió política sinó que depén de si compleixen o no amb el requisit exigit per obtenir aquesta qualificació. Pimeb presentà tota la documentació a la Conselleria de Treball el passat 19 d'octubre. Per tant l'Executiu té poc menys de cinc mesos per estudiar i comprovar totes les dades i els documents aportats.

Cabrera feia aquestes declaracions durant la presentació de la nova associació d'aigües mineromedicinals i potables de font que s'integrarà a la patronal i que uneix tots els productors de les Illes Font des Teix, Font Major, Binifaldó i Font Sorda. L'objectiu és reivindicar la qualitat de les aigües de Balears i recuperar quota de mercat, assenyalà el seu president Miquel Gual. «En dues dècades hem passat d'una quota del 80 per cent al 20 per cent», afegí. La producció balear arriba als 100 milions de litres l'any, però la que ve de fora s'estima supera els 500 milions de litres cada any. El president de la nova patronal incidí en el fet que les empreses d'aigües de les illes s'han modernitzat i suposen una important injecció econòmica per l'economia d'algunes zones de la serra de Tramuntana.

En aquest sentit, recordà que prop de 200 famílies viuen d'aquesta indústria de forma completament directa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris