nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Bombers de Palma exigeixen mesures de seguretat 'adequades' en autopistes

L'Agrupació Professional reclama la instal·lació de separacions físiques a les mitjanes

L'Agrupació Professional de Bombers de Palma (APBP) exigí ahir que s'instal·lin les mesures de protecció adequades en totes les autopistes. La petició sorgeix arran de la multiplicació d'accidents de trànsit mortals per invasió del carril contrari per part de vehicles fora de control a les autopistes de Balears. Entre aquests s'ha d'incloure el que despús-ahir provocà la mort de Magdalena Soler Catalán, de 38 anys, redactora en cap de Diari de Balears. Els Bombers reclamen la instal·lació de separacions físiques a les mitjanes.

L'APBP mostrà ahir preocupació per la perillositat de les autopistes i autovies de Mallorca a causa de la falta de separacions físiques a les mitjanes. Segons indicà l'associació en un comunicat de premsa, l'APBP ja denuncià l'agost passat el perillós estat de les vies davant l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i el Govern balear. L'entitat, davant l'escassa resposta rebuda des de les institucions, volgué mostrar ahir públicament el seu «descontentament i preocupació» per la resposta de les institucions, que han «fet el sord» davant la denúncia presentada des de l'entitat que agrupa bombers del Cos de Palma.

En aquest sentit, l'associació afirma que després de les sol·licituds presentades, tan sols rebé resposta de Cort que, segons l'APBP, es limità a assegurar que la instal·lació de mitjanes no era competència municipal, però que farien arribar les inquietuds presentades pels Bombers a les administracions competents.

L'agrupació reiterà ahir que la legalitat de les mitjanes o el cost econòmic de resoldre aquests problemes «no poden ser l'excusa» de les institucions, ja que «no hi ha doblers que justifiquin la pèrdua de vides humanes». Per això, l'APBP exigí ahir una vegada més a les institucions que facin efectiva la instal·lació de les proteccions adequades a totes les autopistes de les Illes Balears, la qual cosa és, segons el parer de l'associació de bombers, «l'única manera de garantir que no es produeixin més accidents per invasió del carril contrari».

En concret, una inspecció ocular simple de l'autopista on morí dilluns Magdalena Soler evidencia múltiples deficiències. La mitjana apareix protegida pels guarda-rails que denuncien els motoristes, però en altres trams similars, no. De vegades també s'hi veu una vegetació decorativa "que és la que apareix on es registrà l'accident de dilluns", però que no serveix de res si hi ha un accident. En altres trams la visibilitat sobre el carril contrari és total, perquè a la mitjana no hi ha ni vegetació ni guarda-rails. Només s'hi veu la brutor i l'herbai, que revelen un manteniment mínim o nul. Més sorprenent encara és el llis del nou tram d'autopista, perquè en alguns indrets es detecten desnivells i fins i tot clots, insòlits en una carretera que encara no ha complit els dos anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris