muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Atenció Primària alerta del dèficit de metges de família a les Balears

Els centres de salut reberen 3'5 milions de consultes fins a setembre

La gerència d'Atenció Primària alerta d'una important mancança de facultatius de família i pediatres a les Illes.Segons explicà el gerent d'Atenció Primària de Mallorca, Nacho García, «els centres de salut tenen un greu problema de personal provocat per la fugida de molts de professionals mèdics cap a altres països i per l'augment del nombre de targetes sanitàries que els metges han d'atendre».

García també culpa d'aquest dèficit de recursos humans en Atenció Primària les autoritats educatives, que fa uns anys no planificaren «bé» el futur d'aquests estudis universitaris i «ara estam pagant aquesta nefasta planificació». Així mateix, afirmà que en els darrers anys «es detecta que els homes estan abandonant els estudis de medicina».

La suma de tots aquests factors ha provocat aquest dèficit que ara tenim a la Comunitat, un problema «que també es pateix en moltes altres comunitats autònomes», però que a Balears es veu agreujat a causa de la insularitat.

Tot i aquests problemes, el cap d'Atenció Primària reconegué la important tasca que desenvolupen els professionals que treballen en els centres de salut, «els més propers als ciutadans i els que suporten aquesta important càrrega de feina, forçant la maquinària».

Dades  

De fet, el gerent assenyalà que des de gener a final de setembre els metges de família dels centres de salut de la Comunitat han atès un total de 2.999.443 consultes, amb una mitjana de 32'46 consultes al dia.

Els pediatres que treballen en aquests centres n'atengueren 473.505, amb una mitjana de 19'47 consultes al dia.
Enguany és el primer any que es disposa d'aquestes dades abans de la finalització de l'any, gràcies a la informatització de tots els centres de salut.

El gerent d'Atenció Primària es mostrà satisfet de poder accedir a tota aquesta informació, ja que «ens permet conèixer detalladament els punts on la pressió assistencial és més elevada i la seva evolució, a la vegada que tenim una eina informàtica que ens permetrà planificar i millorar tota l'activitat».

Tot i amb això, Nacho García destacà la qualitat de l'assistència que ofereixen els professionals, ja que també es duen a terme tasques de promoció i prevenció sanitària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris