bruma
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

La ministra diu que els nous plans reduiran l'abandó escolar a Balears

Afirmà que l'oferta laboral illenca no necessita estudis qualificats

La ministra d'Educació, Mercedes Cabrera, afirmà ahir a Madrid que els programes específics per a la millora de l'èxit escolar i de lluita contra l'abandonament primerenc dissenyats pel seu departament, contribuiran a reduir els alts índexs d'abandó entre l'alumnat de Balears i d'altres CA que deixa l'escola sense titulació.

Els programes esmentats per la ministra preveuen una inversió global en el conjunt de l'Estat de 36'2 milions d'euros, (11'2 per l'abandó escolar) i possibilitaran corregir, juntament amb les polítiques desplegades des de les comunitats, l'índex d'abandó prematur de l'ensenyament.

De fet, la Conselleria d'Educació està enllestint tota una sèrie de convenis que formalitzarà amb el Ministeri que tindran com a eixos principals l'èxit escolar, la lluita contra l'abandó, la capacitació del professorat i la capacitació en llengües estrangeres.

A més, Educació rebrà del Ministeri més de 500.000 per cofinançar el programa PROA i que ja estan recollits en els pressuposts.
Cabrera va fer aquestes declaracions durant un col·loqui realitzat al Foro Nueva Economía, com a resposta a una pregunta dels mitjans de comunicació sobre l'estratègia del Govern per reduir la taxa d'abandó escolar en regions com les Balears, Catalunya i Ceuta i Melilla.

Fa poc que s'han publicat estudis on l'Arxipèlag lidera els índexs d'abandó escolar, que s'han xifrat en un 33% a l'informe de la Fundación Europea Sociedad i Educació. L'estudi revela que aquest fenomen afecta el 33'9% de dones i el 45% dels homes d'entre 18 i 24 anys.

A més i durant la seva intervenció, la ministra va detallar que a part de l'àmbit competència de les administracions, hi ha un factor de desenvolupament econòmic a les comunitats autònomes esmentades, l'oferta d'ocupació de les quals «no ha exigit mà d'obra qualificada».

«Això és bo, però som conscients que el model econòmic té un altre horitzó, basat en un model econòmic que és l'invers i que es basa en mà d'obra qualificada i un major nombre d'anys de preparació, i estam posant les bases d'aquesta educació», subratllà la ministra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris