nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Tres detinguts a Mallorca per defraudar 12 milions d'euros a la Seguretat Social

A l'operació, que encara continua oberta, hi ha dos detinguts més a Madrid i 23 societats investigades

Agents de la Policia Nacional han descobert un entramat mercantil que defraudà a la Seguretat Social gairebé 12 milions d'euros a través d'empreses a Madrid i a Palma. Les detencions practicades a Palma tingueren lloc entre els dies 12 i 14 d'aquest mes. Els detinguts a Ciutat, tots nascuts a Madrid, són: J. M. A. P., de 49 anys, O. A. P., de 43, i F. B. A, de 44. Els implicats es dedicaven a diverses activitats, des de la selecció de personal i contractació fins a negocis immobiliaris. Durant l'operació, que no està tancada, han estat detinguts cinc socis administradors per delictes contra la Seguretat Social, insolvència i falsificació documental.

La investigació s'inicià en detectar diferents activitats sospitoses realitzades pels responsables de dues empreses de les quals quals era administrador J.M.A.P.. Aquestes societats havien acumulat deutes per impagament de les assegurances socials per import d'1'6 milions d'euros i 980.836 euros, respectivament. Els responsables de les empreses utilitzaven tres maneres diferents per fer il·localitzables les societats: no comunicar els canvis de domicili mercantil a la Tresoreria General de la Seguretat Social, notificar-ho amb retard o bé fer ús dels centres de negocis.

Aquests centres de negocis prestaven serveis a altres empreses mercantils i els permetia emprar la seva adreça com a domicili social i fiscal, rebre correu, telèfon, fax i utilitzar despatxos. En cap cas no facilitaven les senyes dels seus clients, ni davant de les inspeccions de Seguretat Social ni de qualsevol altre organisme públic o privat, la qual cosa suposa un obstacle insalvable per conèixer el domicili o parador d'aquestes societats.

En conèixer la composició societària d'aquestes dues mercantils, la Policia continuà la investigació amb la finalitat d'esbrinar en quines altres societats exercien algun càrrec els investigats. Així, es detectaren 21 societats més en les quals figuraven com a socis administradors o apoderats. Tres dels detinguts eren els gestors d'aquestes empreses, mentre que els altres dos figuraven com a socis i administradors. Els dos detinguts a Madrid són F.D.G., de 49 anys d'edat, i D.A.P., de 39 anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris