algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Els 70 treballadors de l'hospital temen que es tanqui enguany

La gerència ho nega i diu que en breu s'informarà d'un pla de futur

El comitè d'empresa que representa els 70 treballadors de l'Hospital d'Alcúdia, gestionat per l'empresa Gestió Hospitalària Balear, llançà ahir la veu d'alarma després d'anul·lar-se una reunió concertada amb representants de l'empresa per tractar el futur del centre. «Fa un mes que esperem informació del que passarà amb l'hospital i no en sabem res; ens arriben rumors que es reconvertirà en una residència perquè no és rendible; l'UVI està tancada des d'abans de l'estiu "encara que hi ha personal perquè estigui oberta" i molts de malalts es deriven cap a l'hospital de Muro. Tenim por que el tancament no es produeixi abans que acabi l'any», explicaren ahir els membres del comitè d'empresa, que asseguraren que s'havien reunit amb el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, fa unes setmanes per exposar-li el problema. «Tenim por que el batle no prioritzi que l'hospital es converteixi en una residència perquè hi manquen places», explicaren.

El batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, en canvi, assegurà ahir que el contracte perquè la Gestió Hospitalària Balear gestioni el centre mèdic i les 20 places de residència d'aquest edifici municipal és vigent fins d'aquí a devuit mesos. «Com a Ajuntament volem que es compleixi el contracte, que estableix que s'ha de gestionar l'hospital i les gairebé 20 places de residència; ens ha arribat informació que es produeixen certs incompliments i esperarem a veure què passa per actuar», explicà I remarcà que a l'Ajuntament l'interessa que el contracte es compleixi.

El gerent de l'Hospital d'Alcúdia i del de Muro, Antoni Mesquida, assegurà que el tancament del centre és «sols un rumor» i demanà temps i paciència als treballadors. «Avui "ahir" he estat a Palma per aclarir la situació i oferir als treballadors informació de primera mà sobre el pla de futur de l'hospital. Em reuniré amb ells aquesta setmana i s'aclarirà tot. En qualsevol cas, no és cert que es desviïn pacients a Muro», digué.

L'hospital d'Alcúdia té 27 llits, un quiròfan, una UVI per a cinc persones, una cafeteria, cuina, laboratoris, una sala de raigs i espai per a 20 usuaris en règim de residència per a gent gran.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris