algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

El Bloc assegura que la llei de mesures urgents preservarà més espais naturals

La coalició afirma que l'acord polític de protecció de territori «no té marxa enrere»

M. QUES.Palma.

Els portaveus del Bloc valoraren ahir «molt positivament» l'aprovació del Decret de llei de mesures cautelars per a la protecció del territori, tot i que avançaren que la futura llei «preservarà més espais naturals». Així ho afirmà el portaveu parlamentari del Bloc, Biel Barceló, que comparegué davant els mitjans amb el diputat Antoni Alorda i el representant d'Els Verds, Antoni Esteve. Barceló qualificà de «fita històrica» el decret, ja que «marca un canvi respecte de la política territorial impulsada pel PP».

El portaveu dels nacionalistes considerà que aquest és un «aspecte clau» per a la credibilitat del nou Executiu davant les expectatives de canvi de la societat». Barceló destacà la feina feta tant per l'equip de la Conselleria com per l'equip negociador de la formació, ja que aconseguir el consens ha estat difícil. «Ara el projecte de llei de mesures urgents de protecció del territori, que consolidarà les suspensions cautelars aprovades divendres per mitjà de l'ampliació de diferents àrees naturals, està pendent d'informes preceptius de caràcter tècnic, relatius a la inclusió de dues finques limítrofes amb Son Espases en l'àmbit d'utilitat pública sanitària», assenyalà el portaveu. Tot i que afirmà que l'acord polític aconseguit no té marxa enrere, «el projecte de llei s'aprovarà pròximament».

En relació amb el decret llei aprovat i amb el projecte de llei de mesures urgents pendent d'aprovació, Barceló puntualitzà que «no seran la darrera passa que planteja el Govern en matèria de protecció del territori». En aquest sentit, assegurà que hi ha espais naturals que s'hauran de protegir -entre altres les zones de cala Marçal (Felanitx)- que no s'han inclòs en el decret llei aprovat ahir, i ha instat el Consell de Mallorca a contribuir a la protecció d'aquests espais.

Alorda explicà que la protecció de les Fontanelles «permetrà, als responsables que han de posar en marxa el pla de reconversió de la Platja de Palma, disposar d'un espai natural de gran valor, la preservació del qual està en consonància amb els principis que han de guiar el projecte perquè aquesta zona sigui un exemple d'abast mundial de zona turística reconvertida amb criteris de sostenibilitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris