algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Més de 300 manifestants contra Son Espases

La portaveu de les 24 entitats organitzadores acusa el Govern «d'avalar la pilotada urbanística»

M. QUES. Palma.

Devers 300 persones de 24 organitzacions i entitats socials es manifestaren ahir horabaixa a Palma, sota el lema «Rectificau», per protestar per la decisió del Govern de continuar les obres de construcció del nou hospital de referència als terrenys de la finca de Son Espases.

La mobilització, que s'inicià a les 18.00 hores a la plaça d'Espanya, transcorregué sense cap tipus d'incidents i finalitzà a la plaça de Cort, no va tenir la presència de cap partit polític, ni dels representants del GOB, encara que sí que hi assistirien a títol personal els regidors d'Esquerra de Binissalem, Artà i Pollença. També hi participaren altres rostres coneguts com Cecil Buele, Jaume Sastre i Tomeu Mestre, Balutxo.

Al final de l'acte, en el qual se sentiren crits com ara «polítics traïdors»i «rectificau aquesta animalada», la portaveu de la Plafaforma Salvem La Real, Aina Calafat, denuncià que amb aquesta decisió de continuar la construcció de l'hospital a Son Espases, «el Govern d'Antich avala íntegrament la pilotada d'especulació urbanística que el PP pactà amb els inversors privats».

En aquest sentit, afirmà que aquesta construcció «tan sols beneficia els especuladors de la compravenda de terrenys, les empreses constructores i els qui gestionaran de manera privada els serveis d'aquest centre sanitari durant dècades».

A més, Calafat assegurà que els regidors d'Esquerra que participaren en la manifestació hi havien anat «perquè no han perdut la dignitat» com sí que ho han fet els que integren l'Executiu i que, abans de les eleccions del 27 de maig, es mostraren totalment contraris a la construcció de l'hospital en aquesta zona i apostaren per la protecció de la Real.

En aquesta línia, considerà que si l'Executiu no rectifica aquesta decisió cometrà un «frau polític molt greu», ja que el Govern que presideix Francesc Antich «fou elegit pels ciutadans per les seves promeses electorals, entre elles la que assegurava que farien exactament el contrari d'allò que fan». Amb això, el Govern «queda deslegitimat davant el seu electorat i el conjunt de la ciutadania».

Finalment, advertí que els solars de Son Espases són una zona catalogada com «d'alt risc d'inundacions» i, d'aquesta manera, criticà que el projecte actual no hagi previst cap mesura correctora per evitar-ho. Calafat assegurà que l'hospital incomplirà el Pla Hidrològic Estatal i el de les Balears», per la qual cosa avisà que se'n poden derivar «conseqüències desastroses en cas gota freda».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris