nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Govern, sindicats i Caeb signen el Pacte per la competitivitat

Antich anuncia la imminent creació de les meses d'Economia, Turisme i Ocupació

84864

Llorenç Bravo, Francesc Antich, Josep Oliver i Josep Benedicto.

El president de l'Executiu, Francesc Antich, segellà ahir amb el president de la Caeb, Josep Oliver, i els secretaris generals d'UGT i CCOO de Balears, Llorenç Bravo i Josep Benedicto, les bases que forjaran el Pacte per la competitivitat, l'ocupació i la cohesió social de la Comunitat.

Antich destacà que aquest document serà el «punt de partida per aconseguir l'objectiu únic i comú d'avançar en el benestar econòmic i social dels ciutadans sense cap tipus d'exclusió», alhora que apostà per aconseguir un pacte d'«inclusió» que permeti que tota la població de Balears pugui viure amb «més dignitat» en un país «competitiu i modern».

Per començar a fer feina, el president anuncià la creació «immediata» de tres meses de Treball, una d'Economia, una segona de Turisme i Ocupació i la tercera de Cohesió Social. En aquestes, hi participaran membres de les diferents conselleries, de la patronal i dels sindicats.

El president de la Caeb, Josep Oliver, qualificà de «clau» el diàleg social i afirmà que els pactes socials «han jugat i jugaran sempre un paper fonamental» per establir un «nou marc de relacions laborals». Difícilment es podran emprendre els canvis necessaris de transformació sense que hi hagi pau social entre empresaris i sindicats», afirmà.

Per la seva part, el secretari general d'UGT, Llorenç Bravo, ressaltà la «sensibilitat» d'Antich per aconseguir aquest gran acord i confià que aquest pacte sigui una «eina que miri cap al futur, no dels que som ara, sinó dels que vindran més endavant». El secretari general de CCOO, Josep Benedicto, assenyalà que el pacte permetrà posar fi a una etapa sense diàleg social ni concertació, i presidida per les ocurrències».

Per altra banda, Benedicto recordà que en l'actualitat Balears lidera les xifres de precarietat i sinistralitat laboral, «però aquests tristos rècords no ens desanimen, sinó que ens incentiven per canviar aquesta situació i aconseguir una ocupació estable de qualitat», afirmà. A la firma de l'acord, al Consolat de la Mar, hi foren presents bona part dels consellers de l'Executiu autonòmic, les presidentes dels consells de Mallorca i Menorca, Francina Armengol i Joana Barceló, a més de representants de totes les patronals i dels sindicats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris