muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

La UIB acollirà un macrojudici per estafes al BBVA i al Santander

Les gestions per trobar un lloc on fer-lo han estat problemàtiques

E.L.V. Palma.

La Universitat de les Illes Balears acollirà el març un macrojudici contra 30 acusats d'estafar el Banco Santander Central Hispano i el BBVA mitjançant la petició de préstecs bancaris.

Aquesta inusual decisió de traslladar la vista oral fora de les instal·lacions judicials té explicació en una sèrie de problemes puntuals i ressuscita el problema de la falta de mitjans a Balears.

La causa, que ocupa nou voluminosos toms, començà a instruir-se el 2001 i fa uns mesos va caure al jutjat penal número 3. Això significava que el judici s'havia de fer en una de les petites sales de l'avinguda Alemanya. Però aquesta opció era inviable, ja que el nombre d'acusats, testimonis i advocats convocats ronda les 50 persones. La primera opció fou traslladar el judici a l'Audiència Provincial, però la sala més adequada estarà en obres en els dies que ha de dur-se a terme el judici.

El jutjat començà una sèrie de gestions per trobar a Palma una instal·lació adequada i que a més reunís les condicions de seguretat necessàries. D'aquesta manera es trobaren dues opcions: el Poble Espanyol, on demanaven 34.000 euros de lloguer, i la Universitat, on els en cobrarien 64.000. Davant d'aquesta perspectiva es demanà ajuda al TSJB i, després d'algunes gestions, s'aconseguí que la UIB cedís l'Aula de Graus de l'Escola Universitària de Turisme.

En aquest edifici està previst realitzar sessions de deu hores diàries amb una pausa d'una hora per dinar durant tota la primera setmana de març. Setmanes abans tindrà lloc una vista prèvia a l'avinguda Alemanya, darrera opció per arribar a un acord abans del judici.

En el centre d'aquesta gran estafa figuren quatre acusats. Dos d'ells, Marcos B.S. i María Antonia C.A., fundaren el 2000 Autos Bennabad, empresa de compravenda de vehicles usats. Amb l'ajuda del comptable Alfredo V.M. i del comercial David C.M. , el fiscal afirma que «idearen un mecanisme per obtenir fons il·lícitament», simulant operacions de compravenda amb falsos compradors i estafant uns 250.000 ? als dos bancs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris