algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

L'entrega del brot de pi anuncia la venda del vi novell d'enguany

El poble celebrà ahir vespre la cinquena edició de la festa

M.NADAL/M.RAMIS. Sta. Maria.

Un any més, els veïns del municipi de Santa Maria es van abocar ahir a la celebració de la cinquena edició de la Festa del Vi Novell que va tenir lloc a la plaça de la Vila.

A les 20.30 hores va aparèixer el carro carregat dels brots de pi que es van lliurar a les sis bodegues del poble com són Macià Batle, Ramanyat, Jaume de Puntiró, Es Cavàs, Can Rubí i Sebastià Pastor, que durant el dia d'avui penjaran les branques a les portes de les bodegues per anunciar la venda del vi jove en la Ruta de Cellers.

Rosa de Lima va ser l'encarregada ahir vespre de pronunciar el pregó de la festa durant el qual elogià les bodegues del municipi, així com la festa del vi novell i la importància que suposa aquesta festa pel poble de Santa Maria. Acte seguit, Rosa de Lima va donar pas a una divertida gimcana en què els participants havien d'endevinar quin vi pertanyia a cada bodega i on hi va participar molta gent de totes les edats. El guanyador va rebre una ampolla de vi de cada una de les sis bodegues.

La festa d'ahir a la nit va acabar amb l'actuació del grup mallorquí Herbes Dolces que va posar la nota musical a la festa del vi novell. Durant el dia d'avui se durà a terme la Ruta dels Cellers on tots els interessats podran visitar les bodegues i tastar i comprar el vi jove que es posarà avui en venda.

Els actes d'aquesta festa ja començaren el passat dimarts quan es lliuraren les insígnies del brot de pi a Martí Vich, per la seva labor feta dins el món de la viticultura, i a un mitjà de comunicació.

Tot i que aquesta festa és relativament jove (fa cinc anys que es fa) ja està ben arrelada al poble per la gran cultura del vi que hi ha a Santa Maria del Camí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris