nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

El polígon agroalimentari podria acollir un Mercamanacor comarcal

Aprovats de manera inicial els estatuts de la junta de compensació

El polígon agroalimentari que es tramita a Manacor podria acollir el conegut com a Mercamanacor en terrenys públics d'aquesta àrea de serveis.

Es tractaria d'un mercat a l'estil del conegut Mercapalma, i la Sala està disposada a estudiar la seva viabilitat amb el sector agrícola, ramader i comercial de Manacor i de la comarca del Llevant.

Aquest mercat serviria per distribuir tots els productes de la comarca als grans consumidors i empreses del Migjorn, el Pla i el Llevant, amb la qual cosa tant els venedors com els consumidors s'evitarien haver-se de traslladar a Palma. El projecte també requereix la implicació d'altres sectors, com ara l'hoteler i el de la restauració, que se'n podrien veure beneficiats.

El delegat d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manacor, Bernat Amer (AIPC), informà que el Mercamanacor «és un projecte que està damunt la taula i que consultarem amb el sector per posar-lo en marxa, però en fer-ho serà perquè estiguem segurs que és viable».

Aquestes declaracions las realitzà Amer arran de la l'aprovació inicial dels estatuts i les bases d'actuació de la junta de compensació del polígon agroalimentari de Manacor, que s'ubicarà devora la carretera de Felanitx. Els propietaris "que són ja més del 60 per cent dels terrenys inclosos al polígon" publiquen la constitució d'aquesta junta en el Butlletí Oficial de les Illes Balears per a la presentació d'al·legacions.

Aquest polígon agroalimentari ja fa anys que està en tramitació, i ara sembla que la majoria de propietaris ha arribat a un acord per desenvolupar-lo. Tal com aprovà el Consell de Mallorca el mes d'abril de 2006, el polígon tindrà 75.000 metres quadrats per a la instal·lació d'indústries de transformació i emmagatzematge de productes agroalimentaris.

Del total d'aquesta extensió, hi ha un 10 per cent que els propietaris han de cedir a la Sala. És en aquests solars esmentats on la Sala es planteja obrir el Mercamanacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris