algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Uns 300 habitatges del Port Verd es feren amb llicències irregulars

Això es desprèn d'una investigació del Col·legi d'Arquitectes

Un informe d'investigació del Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears ha revelat que una suma important de llicències d'obra en el Port Verd van ser concedides de manera irregular durant el passat mandat de Damià Ripoll (PP).

El batle Josep Barrientos i el delegat d'Urbanisme, Joan Riera, han donat a conèixer el contingut de l'estudi. En concret, Barrientos va xifrar entre «250 i 350 habitatges» de mig centenar de llicències que «no s'adaptaven a la normativa però sí al projecte», argumentant que aquest creixement urbanístic suposaria unes 1.800 persones més «al Port Verd que és un lloc de petites dimensions».

Riera va argumentar que «les llicències són irregulars ja que la urbanització del Port Verd no compta amb un servei d'aigua ni de clavegueram en condicions com per garantir-ne el seu servei». S'ha de recordar que fa uns tres mesos, el nou equip de govern municipal va aprovar una suspensió de llicències a diverses zones del municipi i, per extensió, al Port Verd.

Ara, l'Ajuntament de Son Servera té previst negociar les llicències que estan concedides però que encara no han estat iniciades «per disminuir les seves densitats» i limitar el sostre poblacional en el Port Verd.

Segons Riera «per responsabilitat, iniciarem un projecte per dotar d'aigua potable i clavegueram en condicions perquè les llicències estiguin concedides de manera adequada, i dotarem així de serveis la zona, i concedir els finals d'obra que se'ns demanen i que no podem donar ara per responsabilitat».

Per tot això, Urbanisme estudia la possibilitat de sufragar les obres cobrant contribucions especials als veïns i per mitjà d'avals a les futures construccions.

Amb tot això, Barrientos va avançar que «durant els sis mesos anteriors a les eleccions de maig, l'Ajuntament es va convertir en una autèntica maquina de concedir llicències. Es donaven llicències com a bunyols. Algunes es van concedir en només quinze dies o en un mes, mentre d'altres esperaven gairebé un any». El batle Barrientos descartà posar el cas en mans de la Fiscalia de les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris