muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

UM ajorna l'aprovació de la llei perquè vol més estudis de les desclassificacions

El conseller Vicens afirma que just indemnitzaran als promotors «les despeses fetes amb factura»

Tot i que les previsions, i el més desitjable, era que el Consell de Govern aprovàs ahir de manera conjunta el decret de mesures cautelars i el projecte de llei per iniciar la seva tramitació parlamentària. Aquest darrer document va tornar a quedar damunt la taula de la mateixa manera que fa dues setmanes.

La situació ve motivada perquè UM manté discrepàncies respecte a la normativa que la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori (Bloc) preveu per a les desclassificacions urbanístiques. Veuen precipitada la seva tramitació i consideren que el projecte legislatiu presentat no dóna una completa seguretat jurídica per aturar les urbanitzacions.

Així, des d'UM plantegen la necessitat d'incorporar a la llei un exhaustiu estudi tècnic de totes les urbanitzacions a desclassificar previstes, així com un estudi d'avaluació ambiental. A l'espera d'arribar a un acord sobre aquesta qüestió, UM sí donà el seu vistiplau a l'aprovació del decret, a instàncies del PSOE, que amb el president Antich al capdavant considera que les diferències poden solucionar-se durant la tramitació parlamentària, donada la urgència de les mesures.

Per la seva banda, el conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, no preveu el pagament de fortes indemnitzacions per la suspensió de projectes urbanitzadors a zones d'especial interès natural i paisatgístic. De fet, ahir fou taxatiu en afirmar que l'Executiu just pensa pagar als promotors «les despeses fetes fins ara, i amb factura».

Després del Consell de Govern, Vicens va explicar que en qualsevol cas s'estudiarà de manera específica cada espai afectat, però va subratllar que les indemnitzacions només podran estar relacionades amb els treballs realitzats fins ara pels promotors, «però en cap cas amb les expectatives d'edificació».

El conseller es va mostrar satisfet de la «feina intensa» realitzada fins ara pel seu departament i va valorar que una vegada que s'aprovi la llei es podran reclassificar de manera definitiva «zones on la seva construcció implicaria un impacte inassumible» i derogar diverses normatives aprovades per l'anterior Govern del PP que fins ara permeten un «urbanisme a la carta».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris