muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Balears no vol més violència masclista

Govern i consells reafirmen el seu compromís d'avançar cap a la seva eradicació

El Govern i els consells insulars reafirmaren ahir el seu compromís de treballar juntament amb els agents socials, els ciutadans i, especialment, amb els grups i entitats de dones, a fi d'avançar cap a l'objectiu que Balears quedi «lliure» de la violència de gènere.En una declaració institucional amb motiu del Dia mundial contra la violència cap a les dones, l'Executiu balear i els consells recordaren que la violència masclista «atempta contra els drets humans més elementals, com és el dret a la vida, a la integritat física i psíquica i a la llibertat de les dones».

Així, expressaren el seu condol per la mort de les 69 dones, víctimes de la violència masclista, durant aquest any a l'Estat i, concretament, per Olimpia Ketti Tomala, que va morir a Palma, el passat 27 de gener. L'Executiu i les institucions insulars recorden que la violència de gènere «no emergeix en la seva totalitat», de manera que assenyalaren que és el crim «més encobert i nombrós del món», que afecta les dones de qualsevol edat, nacionalitat, estatus social, cultural i econòmic.

En aquesta línia, reconegueren que es tracta d'un problema que encara «sofreix molta invisibilitat dins de la nostra societat» i, per això, remarcaren que el Govern i els consells tenen l'«obligació» de fer els esforços i posar tots els recursos per eliminar aquesta violència. «Cada vegada es fa més evident la necessitat d'aprofundir en mesures de sensibilització, prevenció, detecció precoç i investigació del fenomen», destacaren, mentre anunciaren que promouran la «coordinació de recursos per fer més efectives i eficaces aquestes mesures».

A més, asseguraren que «garantiran l'atenció, l'assistència, la protecció i la reparació integral de les víctimes». En aquest sentit, recordaren que s'està treballant per aconseguir un protocol autonòmic d'atenció a la dona víctima de violència, a fi de «coordinar administracions i tots els recursos que facin possible la recuperació i la superació dels danys ocasionats per la violència masclista». Per altra banda, Creu Roja Joventut de Balears s'afegeix a la campanya estatal de l'entitat amb el lema «Obre els ulls» amb què promou la reflexió i sensibilització de víctimes, agressors i tota la societat. La campanya també destacarà les conseqüències d'aquesta violència, fent visible la situació dels nins, víctimes freqüents d'aquestes situacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris