algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Pimem critica que Antich els hagi exclòs del pla de competitivitat

La vicepresidenta recorda que representen un 15% de l'empresariat

La vicepresidenta de Pimem, Inés Beascoechea, lamentà públicament que el Govern balear no hagi tingut en compte aquesta patronal a l'hora d'elaborar el pla de competitivitat i cohesió social per a les Illes, que se signarà avui amb els sindicats i la Caeb (Confederació d'Associacions Empresarials de Balears).

Beascoechea aprofità la gala d'entrega de premis de l'Associació d'Indústria que presideix per mostrar el descontent de la patronal. «Ens han exclòs, tot i que les petites i mitjanes empreses suposen el 95 per cent del teixit empresarial de les Illes», assenyalà.

Per altra banda, la vicepresidenta de Pimem recorda que representen més d'un 15 per cent d'empreses i treballadors a les Illes. Aquest és el requisit bàsic per formar part de les Meses i òrgans de negociació amb les administracions. «Fa més d'un mes que presentaren al Govern els documents que acrediten aquesta representativitat i encara no ens han contestat», afegeix.

Com en altres ocasions, Beascoechea reclamà més atenció pel sector industrial que sempre es deixa «aparcat» i la necessitat de potenciar-lo com un element que equilibra l'alta especialització del model productiu balear. En el seu discurs, la presidenta d'Indústria també destacà que cap de les empreses afectades pel temporal d'octubre no ha rebut cap ajuda per part del Govern. I es mostrà sorpresa pel fet que l'Ajuntament de Palma si «ha cobrat aquests ajuts» per reparar les destrosses que provocà el cap de fibló.

Pel que fa a aquest tema, la consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives, anuncià que a l'hora de concedir les línies d'ajudes específiques per al sector industrial, incloses en els pressuposts del 2008, es tindrà en compte les empreses afectades pel temporal del dia 4 d'octubre.

Vives juntament amb la consellera d'Economia i Turisme del Consell de Mallorca, Bel Oliver, van ser algunes de les autoritats presents a la gala de premis de Pimem Indústria que aplegà més de 300 persones al Molí des Comte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris