muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Govern, sindicats i patronals s'uneixen per impulsar la competitivitat a Balears

El president Antich anuncia, per demà, la firma de les bases d'aquest acord

81052

La Caeb iniciava ahir el primer dels actes de commemoració del seu 30è aniversari i ho feia retent homenatge a l'expresident de la CEOE José María Cuevas.

E.DOMENECH. Palma.
L'acord per potenciar 'la competitivitat i la cohesió social' entre el Govern, els sindicats majoritaris CCOO i UGT i la patronal Caeb es materialitzarà demà amb la firma per part de tots els implicats d'un document base. Així ho anuncià ahir el president de l'Executiu balear, Francesc Antich, durant l'acte de celebració dels 30 anys de la Caeb, en el qual insistí en la necessitat d'assegurar el futur econòmic i social de les Illes des del consens.

Cal recordar que en el debat sobre l'estat de l'autonomia, Antich posà de manifest la importància d'aquest gran pacte per la competitivitat que havia de marcar la legislatura. La idea inicial era crear dues meses: una d'econòmica i una de cohesió social, amb l'objectiu de parlar 'del model de país en general'. El president té previst donar demà els detalls de l'acord. Per altra banda, davant un auditori amb els màxims representants de l'empresariat balear, Antich reiterà que la «batalla de les batalles» és millorar el sistema de finançament de les Illes. Un aspecte amb el qual afirmà que Madrid s'ha mostrat «sensible» i en el qual tots serem «imprescindibles».

La sintonia actual del Govern amb els empresaris es va fer evident amb les paraules del president de la CEOE -Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials-, Gerardo Díaz, que assegurà que «tots sabem de la sensibilitat d'Antich amb el món empresarial i la seva proximitat amb els empresaris». Díaz assenyalà que l'economia espanyola continua forta, però el sector immobiliari ha avançat una desacceleració econòmica que ja s'esperava. Així, estimà que el creixement per al proper exercici és difícil que superi el 3 per cent, però que tot i així estaria per sobre de la mitjana de la Unió Europea. Tanmateix, alertà de l'augment de la inflació i dels costs salarials com a elements que «continuen erosionant» la competitivitat de l'Estat espanyol en relació a altres països.

El president de la CEOE anuncià que el desembre es presentarà el pla estratègic de la patronal. Un «full de ruta» que inclourà demandes a les administracions com menys càrregues fiscals, l'externalització de serveis públics i la liberalització de sectors com l'energètic o el dels ferrocarrils. El president de la Caeb -Confederació d'Associacions Empresarials de Balears-, Josep Oliver, coincidí amb Díaz a l'hora de demanar a governs estatals, autonòmics, insulars i locals una disminució d'imposts, taxes i gravàmens, com també una correcta coordinació entre si. Reiterà la necessitat que les administracions continuïn treballant per millorar les infraestructures i destacà el palau de congressos, la remodelació de zones turítiques i, en especial, el port de Palma. De tota manera, tant Díaz com Oliver tancaren les seves intervencions llançant missatges «d'optimisme» als empresaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris