algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Turisme estudiarà la figura del condohotel per evitar el canvi d'ús

Buils anuncia la convocatòria de la Mesa de Turisme per gener

El conseller de Turisme, Francesc Buils, analitzarà la possibilitat d'incloure a la legislació turística balear la figura del condohotel -hotels que tenen un sol gestor, però un propietari per cada una o diverses de les unitats d'allotjament- com una de les solucions per aquells establiments obsolets que ja no poden competir en el mercat. D'aquesta manera es podria donar resposta a una de les demandes dels hotelers, el canvi d'ús, sobre la que els sindicats estan absolutament en contra per la destrucció de llocs de feina que suposa. I per altra banda, seria una forma d'evitar la conversió d'hotels en habitatges «de forma indiscriminada».

El diputat del PP, Joan Flaquer, demanà al conseller la seva opinió sobre el canvi d'ús en comissió parlamentària. Buils assegurà que està en contra de permetre-ho de forma generalitzada. No obstant, afirmà que, essent «sincer» li mancaven dades per definir la postura de la Conselleria sobre aquest tema i que era necessari el diàleg amb els empresaris i els sindicats per trobar la millora fórmula d'actuació. Flaquer i Buils coincidiren en assenyalar que la degradació d'alguns establiments no afavoreix la resta del sector turístic i condueix a una davallada als preus.

Des de la Federació Hotelera de Mallorca (Fehm), el seu president Antoni Horrach, assenyala que molts hotelers estarien interessats en adaptar-se a la figura del condohotel. Amb la venda de les habitacions a diferents propietaris, el gestor rep doblers que després pot invertir en la millora de l'establiment. Per altra banda, Buils anuncià la convocatòria de la Mesa de Turisme, integrada per sindicats, patronals, Govern i Consells, durant la primera quinzena del mes de gener. Aquest ens es creà durant l'anterior legislatura amb l'objectiu de debatre i arribar a acords en els principals temes en matèria turística entre els agents socials implicats.

En les reunions mantingudes abans de les eleccions s'arribà a pactes en elements com la formació o les noves tecnologies. Però quedaren pendents aquells en què hi ha més desacord entre sindicats i empresaris com són el canvi d'ús, el turisme residencial o el tot inclòs. Aspectes que es tornaran a tractar cercant el consens.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris