nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Nadal valora optar per tenir pes a l'executiva si la presidència és dèbil

No li agrada el que fa la tercera via en la tria d'alguns compromissaris

El portaveu d'Unió Mallorquina a Palma, Miquel Nadal, estaria valorant la possibilitat de tenir un major pes a la futura executiva del partit si els altres dos sectors mantenen que la presidència ha de ser, a partir d'ara, dèbil. Els sector que encapçalà el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, i el que lidera el batle de Campos, Guillem Ginard, proposaren el cap de setmana passat a Nadal tres opcions per arribar a un acord i repartir-se el poder d'UM: el primer lot contenia la presidència -debilitada- i tres membres de l'executiva; el segon, la secretaria general i quatre membres de l'executiva; i el tercer, dues vicepresidències i sis membres de l'executiva.

D'entrada, semblava que el primer lot havia de ser per a Nadal, el segon per a Ferrer i el tercer per a Ginard, però el cert és que les negociacions avançaren cap a un enfortiment de la presidència, càrrec que a més deixaria de ser incompatible amb el de candidat si així ho permetia el Consell Polític. Després que el sector de Ferrer no acceptàs la proposta que sortí d'aquella negociació i es plantegi ara tornar a les tres propostes originals, el de Palma estaria meditant la possibilitat de decantar-se per la tercera opció, la de les dues vicepresidències i els sis membres de l'executiva.

De moment, no hi ha data per a noves reunions, però sí que ha transcendit que Nadal ja hauria fet noves gestions per trobar-se amb Ferrer i les negociacions es poden reprendre en breu. També s'ha conegut el malestar del de Palma per la manera d'actuar, sobretot, de l'anomenada tercera via en alguns pobles com Felanitx o Marratxí a l'hora d'elegir els representants que votaran al congrés. A Nadal no li hauria agradat gens que a Felanitx es deixàs fora de la llista de compromissaris l'únic regidor, Toni Peña, que li hauria donat suport en el congrés de dia 15.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris