muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

La Fiscalia investiga el soci de Viñals a la constructora en el cas Llicències

M.A. consta a l'expedient junt amb l'entorn relacionat amb les «negociacions il·lícites»

El nom del funcionari d'urbanisme, M.A., està inclòs dins l'expedient d'Aurelio Viñals, el tècnic d'urbanisme acusat de «negociacions il·lícites» i de cobrar favors a canvi d'agilitar llicències d'obra. Per això la Fiscalia investiga a través d'aquest expedient l'entorn de Viñals involucrat en els dos negocis privats que tenia l'interí conjuntament amb el seu soci M.A., la constructora, Eina Urbana, i la promotora, Sintètica d'Obres. Aquest darrer continua fent feina al departament de disciplina urbanística de l'Ajuntament malgrat tenir constància que la seva tasca dins l'administració pot ser incompatible amb el negoci privat que manté al marge de la funció pública.

Si així es demostrés, M.A. s'involucraria en un «delicte de faltes», ben diferent a la causa «penal» que se l'imputa a Viñals. No obstant això, Eina Urbana es troba en procés de dissolució des de principi de 2007. En tot cas, la gerent d'urbanisme, Yolanda Garví, assenyalà ahir que en el moment que s'obrí l'expedient -el passat 26 d'octubre- hi constaven totes les dades que relacionaven l'entorn del tècnic amb el funcionari. Segons Garví, «Si hi ha més casos, la nostra actuació serà rigorosa i impecable». La gerent afegí que l'expedient disciplinari de l'aparellador està paralitzat fins que no hi hagi ressolució del fiscal. «Els delictes es refereixen a Vinyals. Però l'altre funcionari està inclòs en el cas», remarcà. Per ara, segons la gerent, no hi ha intenció d'obrir cap expedient a M.A. fins que la Fiscalia no hagi arribat a cap ressolució.

Amb tot això, fonts sindicals mantenen la certesa que Aurelio Viñals no estava sol en aquesta «trama d'irregularitats». Al seu parer, hauria estat avalat per algun superior. En cas contrari, segons expressen les mateixes veus, crida l'atenció que un interí pugui autoritzar tràmits amb la seva única firma sense cap tipus de supervisió. Reiteren que el PP tot i conèixer l'entramat de denúncies que involucraven Viñals no li obrís cap expedient. De fet responsables de gerència d'urbanisme de l'anterior consistori, corroboraren ahir al diari, que tingueren constància a partir de 2006 de denúncies verbals però que no s'arribaren a presentar mai per escrit. El mateix responsable indicà que oferí els seus serveis com a tècnic de Cort a una Constructora de la Península i a dos arquitectes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris