algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Palma té encara 271,7 hectàrees de sòl urbanitzable per desenvolupar

Corresponen a 16 àrees de Ciutat susceptibles de créixer en un futur

Palma disposa encara d'una reserva d'unes 271,7 hectàrees de sòl urbanitzable per desenvolupar en un futur sense haver d'exhaurir el creixement en sòl rústic. Segons explicà ahir la gerent d'Urbanisme, Yolanda Garví, aquestes hectàrees corresponen a 16 sectors de sòl urbanitzable programats i no programats prevists en el Pla General d'Ordenació Urbana susceptibles de futures construccions. D'aquesta manera la gerent respongué a la petició formulada per la Federació d'Associacions de Veïns de Palma sobre la quantitat de sòls, inclosos en el PGOU de 1998, que queden sense desenvolupar.

En aquests moments, existeixen diferents actuacions en sòl urbanitzable no programat que en el futur tindran un pla d'actuació urbanística que el convertirà en sòl urbanitzable programat. Per dur-les a terme, necessitaran l'aprovació d'un pla parcial i el seu posterior desenvolupament. Entre aquestes es troben noves urbanitzacions com Can Fontet, Son Sardina, Son Castelló Sud, sa Bomba, Son Güells, ses Calafates, Son Garcias, ses Fontanelles II, Son Fangos, Parcel·les, ses Cadenes, Vista Alegre i Son Puigdorfila. Aquests 13 sectors s'aixequen en un sòl urbanitzable no programat. La seva execució pot permetre una construcció que supera una superfície total de 2.458.000 metres quadrats, és a dir, unes 245,8 hectàrees.

En canvi, les actuacions en sòl urbanitzable programat comparteixen, en general, un mateix perfil: es tracta d'urbanitzacions plurifamiliars, amb zones enjardinades i serveis. Amb aquestes característiques hi ha tres sectors: Torre Rodona, amb una superfície total de 83.938 metres quadrats (16.304 d'edificabilitat màxima); Gènova, amb un total de 103.080 metres quadrats i amb un màxim de 44.326; i Son Toells, amb 71.916 metres quadrats i un màxim de 60.495.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris