algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

El Govern sembrarà un milió d'arbres per repoblar les Balears aquesta legislatura

El projecte de Medi Ambient pretén crear zones boscoses i recuperar àrees cremades

88052

Miquel Ferrà, Miquel Àngel Grimalt i Domingo Bonnin ahir a la finca de Menut, a Escorca.

La Conselleria de Medi Ambient sembrarà 1.000.000 d'arbres per tota la geografia balear abans que acabi la legislatura. Així ho va anunciar ahir el conseller Miquel Àngel Grimalt, durant una visita oficial al viver de Menut, a Escorca, eix bàsic del projecte «+Bosc». «El nostre objectiu és el de sembrar 1 milió d'arbres abans que acabi la legislatura; sembrar un arbre per habitant assegurant-nos que les sembres donin resultat i acabin formant noves masses boscoses», va avançar el conseller, que abans d'abandonar el viver de Menut va acabar sembrant el seu propi auró.

El Govern de les Illes Balears invertirà en el projecte de repoblació 6 milions d'euros. «+Bosc» permetrà recuperar espècies singulars en extinció, repoblar zones arrasades pels incendis i ajudar els propietaris de grans finques a crear noves masses boscoses, sempre utilitzant espècies pròpies de les Illes. Del milió d'arbres que preveu distribuir el Govern abans que acabi la legislatura, 600.000 aniran destinats a la repoblació de finques públiques, 300.000 a finques privades i la resta es distribuiran entre la població escolar i entre els ciutadans que acudeixen a les fires «perquè el mateix ciutadà s'impliqui en el projecte», va dir Grimalt.

El conseller va estar acompanyat en la seva visita pel director general de Biodiversitat, Miquel Ferrà, i pel director general de l'Ibanat, Domingo Bonnin, que va detallar el procés que es du a terme a Menut. Amb aquest projecte es pretén conscienciar la ciutadania de la importància dels nostres boscs. Les masses forestals absorbeixen el CO2 i contribueixen a lluitar contra el canvi climàtic, eviten la pèrdua de sòl i la desertització, regulen els cicles de l'aigua i afavoreixen la riquesa de la biodiversitat A més, els boscs aporten qualitat de vida als ciutadans i qualitat paisatgística, factor important en una comunitat turística com Balears.

Cal destacar que el viver forestal de Menut ha posat especial esment a disposar d'exemplars forestals dels espais naturals de les Illes, així a cada àrea reforestada només s'hi plantaran arbres obtinguts de llavors de la seva zona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris