algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Porto Cristo proposa instaurar l'ORA a l'assecador de xarxes

Suposaria la incorporació de 70 places d'aparcament de rotació


La Junta de Districte de Porto Cristo demanarà permís a la Conselleria de Medi Ambient, que és qui té la competència en ports, perquè permeti instaurar el servei d'ORA a la zona de l'assecador de xarxes del moll. Aquesta zona s'utilitza actualment com a aparcament no regulat i de temps il·limitat. Aquesta situació suposa una falta de mobilitat en la primera línia del nucli costaner, a més d'una manca d'estacionament rodat.

És per això que des de la Junta de Districte es veu com una prioritat molt necessària la implantació de l'ORA també en aquesta zona de Porto Cristo. Pel delegat de Turisme de l'Ajuntament de Manacor i vicepresident de la Junta de Districte, Bernat Amer, «és molt necessari que Medi Ambient ens permeti implantar-hi el servei d'ORA, ja que d'aquesta manera sempre hi haurà aparcament. A més, aquesta mesura no només beneficiarà veïns, visitants i turistes, sinó també els pescadors i treballadors del moll».

Dins del marc de la reforma que ha suposat l'execució del Pla d'excel·lència del Port, que ha potenciat les zones per als vianants, Amer considera que «la gent s'ha d'acostumar a no utilitzar tant el vehicle i anar més a peu, per això és important que hi hagi bones zones d'aparcament i un sistema com l'ORA perquè sempre hi hagi lloc d'estacionament». Aquesta iniciativa afectarà els prop de 70 aparcaments que hi ha a l'esplanada de l'assecador de xarxes. Amb el nou sistema de l'ORA es mantindrà el mateix nombre de llocs de pàrquing.

Atès que la mesura va ser aprovada per unanimitat de tots els partits polítics en la passada sessió plenària de la Junta de Districte de Porto Cristo, tot apunta que la Conselleria de Medi Ambient, que ha assumit les competències de ports, serà sensible a la proposta i hi donarà el vistiplau. D'altra banda, el ple de la Junta de Districte va aprovar proposar al Ministeri d'Interior del Govern central la cessió de l'actual quarter de la Guàrdia Civil de Porto Cristo, perquè pugui ser destinat a oficines municipals o, en el seu defecte, com a futur edifici multifuncional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris