nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Els ajuntaments presenten al Consell projectes d'obres per 41 milions

Rebran entre 200.000 i 250.000 euros del Pla d'Obres i Serveis de 2008

Enguany, en concret, les corporacions locals han presentat al Consell de Mallorca projectes d'obres d'infraestructura per valor de 41,6 milions d'euros per incloure dins del Pla d'Obres i Serveis de 2008. Aquesta quantitat, cada any més elevada, posa de manifest que els ajuntaments encara tenen deficiències en infraestructures i que els seus pressuposts no basten per a grans obres. Els ajuts del Pla d'Obres i Serveis -del 30 per cent de subvenció en el cas d'ajuntaments més grans i del 90 per cent en el cas dels més petits- constitueixen per a alguns ajuntaments l'única via d'inversió cada any.

Però ni tan sols l'organisme insular no pot fer front a l'allau de projectes. «És totalment impossible», va indicar ahir a aquest diari Joan Font, director insular de Cooperació Local. El pressupost del Pla d'obres rondarà els 11 milions d'euros, dels quals vuit ja estan compromesos en projectes plurianuals i convenis. «En queden tres que no arriben per acontentar totes les peticions», va afegir Font. Tot i així, l'objectiu que s'ha marcat el Departament de Cooperació Local és assignar a cada municipi ajuts que oscil·lin ens els 200.000 i 250.000 euros, una subvenció que permetrà tant als ajuntaments petits com als grans emprendre projectes d'envergadura.

«Intentarem compensar tots els ajuntaments de l'Illa de la mateixa manera. Ara, n'hi ha que tenen bastants diners compromesos amb importants obres i d'altres que només han rebut entre 100.000 i 150.000 euros», va exposar Joan Font, que no obstant això va reconèixer que per al pròxim pla d'obres serà difícil introduir novetats. Serà ja el 2009 quan aquest departament insular introdueixi un servei tècnic per ajudar els ajuntaments amb menys recursos a la redacció i al control dels projectes.

El director insular de Cooperació Local no va ocultar la seva preocupació pel fet que encara queden nuclis sense les xarxes bàsiques de sanejament i d'aigua potable. Aquest és el cas de l'Alqueria Blanca i Llombards, a Santanyí, o la urbanització de Son Serralta, a Puigpunyent, on no s'han executat aquestes obres malgrat ser nuclis de població antics. El Pla d'Obres i Serveis de 2008 s'aprovarà de manera inicial el pròxim mes de gener i, definitivament, el març. Les obres hauran d'estar executades abans de novembre de 2009.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris