algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

Sis dels millors caces de l'Estat són a Ciutat

L'exèrcit simula la defensa de la sobirania d'Albacete davant la invasió dels tirans d'Opforland

Sis dels millors avions de combat de l'exèrcit, els F-18, seran uns dies a Calm Island (Mallorca), a l'estat de Blueland (part de la Península), preparant-se per l'ofensiva contra les tropes de la tirania d'Opforland (Andalusia, Portugal i Canàries), que ha decidit apropiar-se d'Albacete. Pot semblar surrealista, però aquests són els pseudònims de l'exèrcit aeri per parlar dels territoris implicats en la missió «més important de l'any», segons les autoritats militars.

La imaginació del cos armat arriba realment lluny: Blueland és un suposat país democràtic que progressa harmònicament. Opforland, en canvi, és un estat «totalista» [sic.] que patí un cop d'estat. El drama de la història -que dóna lloc a l'inici de la missió- està darrera els interessos imperialistes d'Opforland, que ha decidit annexionar-se ni més ni menys que a la província d'Albacete. Gairebé 80 militars i més de 16 tones de material han estat traslladats a Ciutat per afrontar un dels reptes que l'exèrcit té en aquesta missió, que començà quan els diplomàtics de Blueland aconseguiren una fictícia resolució de l'ONU legitimant l'ofensiva contra les tropes d'Opforland.

Aquest exercici es repeteix cada any per preparar els membres de l'exèrcit de l'aire davant un possible -que no probable- conflicte bèl·lic contra alguna força hostil, «sigui dins o fora de la Unió Europea», en paraules del tinent coronel Luis Guillamón, al capdavant de l'Ala 15 de combat de Saragossa, que ha traslladat els sis avions de caça F-18 a Mallorca. Ahir, una desena de periodistes pogueren veure algunes de les maniobres que els pilots més qualificats de l'exèrcit estan fent a la base militar de Son Sant Joan (Ciutat), i escoltaren el cap de la missió, batejada com a Dapex 07. L'F-18 no és com un F-22, «que és el que ja utilitzen els soldats dels EUA», explicà el cap de l'Ala 15. Però les 'meravelles' que pot arribar a fer fer aquest caça posen el pèl de punta. A banda de volar a 2.200 km/h i a més de 2.400 km d'altura, l'F-18 té armament per tot: míssils infrarojos, bombes intel·ligents i armes anticarros, entre altres. A més, es pogué veure una pantalla que ofereix totes les comoditats per fer esclatar un pont des de ben lluny.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris