algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Només el 60% dels 1.300 habitatges de Son Busquets seran de protecció oficial

Els terrenys del Ministeri de Defensa podrien ser cedits al Govern en dos mesos

Dels 1.300 habitatges que el Govern i Cort pretenen construir als terrenys on està situat el quarter militar de Son Busquets (Palma), només 780 seran de protecció oficial, segons reconegué ahir el conseller d'Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero. Si les previsions del conseller es materialitzen a Son Busquets, en total es faran 1.300 habitatges, i només el 60 % seran protegits per les autoritats públiques. Aquests 1.300 habitatges, digué Carbonero, suposen una reducció del nombre d'immobles previstos pel Pla General d'Ordenació Urbanística de Ciutat, tal com ja havia anunciat que faria la batlessa de Palma, Aina Calvo. Malgrat que assegura que més endavant podria augmentar el nombre d'habitatges protegits, de moment, digué el conseller, uns 540 habitatges es vendran a preu de mercat.

Els terrenys de Son Busquets són encara propietat del Ministeri de Defensa espanyol. Ahir, el ministre José Antonio Alonso es reuní a Palma amb el president del Govern, Francesc Antich, i assegurà que en dos mesos podria quedar fermat l'acord de cessió de les instal·lacions del quarter militar de Son Busquets.

A més, segons comentà ahir el conseller Carbonero, el futur barri de Son Busquets ha d'estar «socialment cohesionat». Per això, digué, a més d'un centre de salut, un polisportiu cobert amb tres pistes, un institut i un centre sociocultural, el projecte també preveu l'assentament de comerços i altres serveis.

Preguntat per la cessió de diverses instal·lacions de l'exèrcit a Mallorca i la seva possible cessió a l'interès públic, el ministre Alonso assegurà que el departament de Defensa del Govern té «molt patrimoni» que serveix per defensar el territori de l'Estat, «tal com ho estableix la Constitució espanyola», sentencià.

Tanmateix, afegí el ministre, en el moment en què aquest patrimoni deixa de ser útil a l'exèrcit per les seves finalitats, «és lògic que el gaudeixin els ciutadans». En la seva intervenció, Alonso també recordà que quan l'exèrcit cedeix part de les seves propietats, procura no deixar-les en mans del mercat especulatiu.

Segons José Antonio Alonso, l'objectiu del Govern espanyol és beneficiar els ciutadans de Palma, «perquè són els que necessiten» el parc d'habitatges previst i els serveis socials que es construiran a Son Busquets. El conseller d'Habitatge recordà que les competències urbanístiques sobre els terrenys de Son Busquets són de l'Ajuntament. Tot i així, pogué avançar que el projecte urbanitzador s'adequarà a criteris mediambiental.

Segons explicà Jaume Carbonero, en aquests moments el Govern balear ja s'ha posat en contacte amb una societat estatal que es dedica a la gestió del sòl i que ajudarà a cercar l'acord definitiu que han de signar al voltant de les instal·lacions de Son Busquets el Ministeri de Defensa espanyol, el Govern balear i Cort.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris