nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Martorell avisa que IB3 no agafarà «dreceres» per tenir més audiència

Afirma que s'ha «sacrificat» qualitat per fer més programació pròpia

«No agafarem dreceres perquè pugi l'audiència» perquè el nombre d'espectadors no ha de ser el primer objectiu d'un servei públic com IB3. Així de clar ho va deixar ahir al PP el director general de la televisió autonòmica, Antoni Martorell, en la seva compareixença parlamentària per exposar el seu pressupost, que serà de 52'6 milions el 2008.

«No volem tant que IB3 sigui la televisió més vista sinó la més estimada», afirmà el responsable, qui recalcà que l'audiència de la cadena és «extraordinària» en els informatius i els esports, però «molt discreta» en la producció pròpia. Una producció que s'ha incrementat i es fa a preus més econòmics que abans. «Hem sacrificat la qualitat del producte per donar més espai a les productores d'aquí», però «hem de deixar passar un temps i tots n'aprendrem». Pel que fa al pressupost, la recepta de Martorell és «gastar menys i ingressar més» i, per això, anuncià la creació d'un sistema de control de la despesa que garanteixi l'«austeritat» i recordà que ja s'han retallat els sous dels directius en 133.433 euros.

Per millorar els ingressos, s'entrarà al pastís publicitari de la Forta (la federació de televisions autonòmiques), que podria reportar un milió més; es donarà l'exclusiva de la publicitat a una empresa per treure'n més rendiment; i s'ha presentat una oferta a través de la Forta per aconseguir l'exclusiva de l'Eurocopa de Futbol, que ha de reportar més ingressos publicitaris. Segons Martorell, amb tot això es podran complir les previsions d'aconseguir 13'2 milions d'euros en publicitat. Amb tot, el portaveu del PP, Antoni Pastor, vaticinà que no es complirà la previsió pels baixos índexs d'audiència.

A banda d'aquestes operacions, IB3 vol que el Govern es faci càrrec dels 3'5 milions d'euros que ara paga la cadena al Reial Mallorca i dels 1'2 milions per garantir senyals a altres televisions. Es preveu obtenir un milió d'euros per la venda d'un envelat i també s'està negociant la venda de programes propis, com Sa bona cuina o Laberint de Passions a TV3 i altres espais a televisions estrangeres.

La retallada també afectarà l'assessorament lingüístic perquè «no pot ser que després de tres anys hi hagi professionals llicenciats que no siguin capaços d'escriure un text tot sols», advertí Martorell, qui també anuncià que s'ha encarregat el doblatge de sèries que es podran veure en mig any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris