muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Salvem la Real presenta una nova denúncia penal per Son Espases

Acusa el Govern de fer l'hospital en una zona de risc d'inundació

La Plataforma Salvem La Real ha presentat davant el jutjat de Guardia de Palma una nova denúncia, en què acusen el Govern «d'incomplir la normativa legal vigent amb la construcció de l'hospital en una zona d'alt risc d'inundació, la qual cosa podria ser constitutiva de delicte». Segons aquesta denúncia, l'estudi hidrològic dels torrents del terme municipal de Palma de juliol de 1994, demostra que els terrenys de la finca de Son Espases estan travessats per un torrent i catalogats com «zona d'alt risc d'inundació».

En la denúncia, la plataforma assegurà que abans de prendre aquesta decisió «informaren» el conseller de Salut, Vicenç Thomas i el president del Govern, Francesc Antich, de l'existència d'aquest greu perill, però que això no ha fet canviar d'opinió de l'Executiu i les obres es reiniciaren en un zona «molt perillosa». La plataforma assegura que «des de la compra de Son Espases per part de l'Ajuntament de Palma, passà a ser un domini públic hidràulic, per la qual cosa, el Govern no sols no elimina les construccions d'aquests zones, com obliga la llei, sinó que, a més, les promou, en flagrant contradicció amb la normativa».

La plataforma acusa el Govern d'incomplir el Pla hidrològic nacional, el Reial decret legislatiu pel que s'aprovà el text refós de la Llei d'aigües i el Pla hidrològic balear, en què es prohibeix la construcció de serveis bàsics com un hospital en zones qualificades de «zona d'alt risc d'inundació». Els denunciants també acusen l'Executiu de construir aquest equipament hospitalari sense haver fet «cap tipus estudi hidrològic de la zona», cosa que posa en situació de risc tots els treballadors que hi fan feina, així com als futurs pacients i treballadors del centre sanitari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris