algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

La Guàrdia Civil investiga l'aparició d'un cadàver a la platja de Portals Vells

Els agents tracten d'identificar el cos sense extremitats, que podria ser d'una dona gran

La Guàrdia Civil està bolcada en la identificació d'un cos sense extremitats que aparegué ahir al matí a la platja de Portals Vells, a Calvià. Segons les primeres dades, podria tractar-se d'una dona d'edat avançada que portava més d'un mes en l'aigua. En el tronc es van detectar ferides incises. A mitjan matí, una persona que caminava per la platja petita de Portals Vells, a Calvià, va reparar en un bony semiocult entre unes branques que l'onatge havia arrossegat fins a la vorera. En apropar-s'hi, va descobrir que es tractava d'un cadàver.

Els primers a arribar fins a la platja van ser els agents de la Policia Local de Calvià, que confirmaren que era un cadàver en estat avançat de descomposició. Després es va fer càrrec de la investigació la Policia Judicial de la Guàrdia Civil, que delimità la zona i informà el jutjat de guàrdia de la troballa del cadàver. La víctima no tenia extremitats, només en quedava el tronc, el crani i el fèmur de la cama esquerra. No portava roba, ni cap collar o complement que pogués ajudar en la seva identificació, i una dada que cridà l'atenció dels agents és que presentava algunes ferides incises.

Tanmateix, les fonts consultades advertiren que les lesions poden ser compatibles amb algunes branques que estaven fregant el cos i no ha de significar, irremeiablement, que el tronc va rebre algunes punyalades. Els GEAS (Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques) de la Guàrdia Civil es van afegir al dispositiu i rastrejaren, a bord d'una llanxa, els voltants de Portals Vells per cercar-hi més restes humanes.

La inspecció no va tenir bons resultats i el cadàver va ser traslladat a l'Institut anatòmic forense de Palma, on és previst que avui se li realitzi l'autòpsia, que revelarà les causes i la data aproximada de la mort. En l'actualitat hi ha dues dones desaparegudes a Mallorca: Margalida Bestard i Jacqueline Tenant. La primera va desaparèixer a l'Arenal de Llucmajor quan cobrava als seus llogaters i la Benemèrita té el convenciment que la va assassinar un veí, anomenat Antonio S. De la seva banda, Tenant desaparegué quan passejava per una muntanya d'Escorca.

En aparèixer ahir el cadàver de Portals Vells, que possiblement es correspongui amb el d'una dona, els investigadors lògicament van considerar la possibilitat que es tractàs d'una d'elles. Les peces dentals van ser examinades i es va comprovar que es tractava d'una dentadura d'una persona d'edat avançada, amb només dues peces. L'estatura de la persona era baixa i la complexió, gruixuda. Tot apunta que es tracta d'una dona gran, encara que l'avançat estat de descomposició complica la investigació. El cadàver podria fer un mes i mig que era a l'aigua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris