algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

El Govern contesta que «no hi ha color» entre la IB3 actual i la impulsada pel PP

Els populars insisteixen que UM fa servir l'ens com a «arma de destrucció política» contra ells

El Govern i els partits que li donen suport en el Parlament rebutjaren ahir qualsevol crítica que faci el PP sobre una manca de «pluralitat» i «imparcialitat» en la nova etapa a la radiotelevisió autonòmica IB3. Consideren que ara «no hi ha color» en comparació amb el tractament informatiu que s'impulsà a partir de la seva creació, durant l'anterior Executiu de Jaume Matas. Enmig de les crítiques del PP per l'emissió diumenge passat per part d'IB3 de les imatges en què la seva presidenta, Rosa Estaràs, afirmava a uns companys que li havien «deixat un mort», la nova gestió de la cadena pública autonòmica es convertí ahir en el debat més crispat del ple del Parlament.

El diputat Antoni Pastor (PP) va fer interpel·lació al Govern amb la qual considerà evident que la major part del nou equip directiu d'IB3, amb el director general Antoni Martorell al capdavant, «té una clara afinitat política amb UM». Per això, Pastor denuncià que per ells «Maria Antònia Munar n'és la vertadera directora», i que s'està produint una «manipulació informativa» per utilitzar l'ens com a «arma de destrucció política» contra ells. Pel que fa estrictament a la gestió, Pastor criticà la davallada d'audiència registrada, que no hi hagi programació de producció pròpia i que utilitzar el català com a llengua vehicular signifiqui, segons digué, «una catalanització» i ser «una sucursal de TV3».

El conseller de Presidència, Albert Moragues, contestà al popular que al capdavant dels serveis informatius d'IB3 hi ha ara «una professional de reconegut prestigi i independència provada -Nekane Domblás-», i que les diferents tertúlies destaquen ara per la seva pluralitat. Recordà també que la diputada electa del PP Maria de la Pau Janer es manté com a presentadora d'un programa. Moragues contraposà això a la «situació esperpèntica» rebuda pel PP i es comprometé a impulsar l'aprovació d'una llei reguladora de l'ens durant aquesta legislatura, per a la qual necessitaran els populars. Els portaveus dels grups que donen suport al Govern coincidiren en el sentit de la intervenció del conseller, encara que foren molt més crítics amb el PP. «La seva intervenció és un sarcasme i ganes de fer el ridícul», digué Josep Melià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris