algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El PP promet no aprofitar l'absència d'Antich per guanyar votacions

A canvi, la popular Antònia Gener presidirà la Comissió d'Hisenda

La normalitat parlamentària comença a recuperar-se després dels episodis de tensió viscuts des que començà la legislatura. Ahir, el PP es comprometé a complir el pacte tàcit, de cortesia parlamentària, que permet al president del Govern, Francesc Antich, i a altres diputats de la majoria absentar-se dels plens per qüestions trascendents per a la Comunitat sense que això ho aprofiti l'oposició per guanyar votacions. A canvi, la popular Antònia Gener presidirà la Comissió d'Hisenda i Pressuposts del Parlament. Amb l'acord assolit ahir no s'han de repetir més episodis com els viscuts la setmana passada, quan s'hagué de retardar de dimarts a dimecres el Dia de Balears a la Fira Turística de Londres perquè el president Antich anàs a votar al Parlament. Antich hagué de viatjar a Londres dues vegades perquè el PP no li garantí que compensaria la seva absència fent sortir del ple un diputat dels seus.

L'incompliment d'aquest pacte per part del PP tenia el seu origen en el fet que els populars no havien progut triar el president de la Comissió d'Hisenda, tradicionalment presidida per l'oposició. Fins ara, la majoria triava el diputat de l'oposició que presidia la comissió, però el PP no es conformava amb un diputat seu qualsevol, volia que fos Antònia Gener. A partir d'ara, el grup majoritari de l'oposició presidirà sempre aquesta Comissió i serà aquest grup que elegirà qui l'ha de presidir. El PP ja comunicà ahir verbalment que la diputada elegida és Antònia Gener, que ahir mateix s'estrenà accidentalment en el càrrec sense gaire fortuna. El PSIB posà com a condició que el sistema d'elecció consti per escrit i es mantingui sempre.

L'acord d'ahir serveix d'aperitiu a la trobada que mantindran avui al Consolat Antich i Estaràs, tal com es comprometeren en el darrer debat de política general. Antich augurà ahir que la primera de les trobades periòdiques entre ambdós serà «molt positiva» i avançà que s'hi tractarà del pacte per la competitivitat, el turisme i la pròxima presidència de l'Eurorregió, que recau en el president balear. Tampoc no descartà que s'acabi incorporant un representant del PP en la comissió mixta Balears-Madrid que ha de negociar la reforma del Règim Especial Balear. Estaràs avançà que oferirà tota la seva «lleialtat» a Antich per «construir aquest país» i li demanarà «lleialtat» en el desenvolupament estatutari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris