muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Carbonero admet que s'equivocà i no hi haurà pisos de lloguer a 23 euros

Sumà malament les subvencions i els més barats seran a 140 euros

No hi haurà pisos de lloguer per a joves a 23 euros. Així ho admeté ahir al Parlament el conseller d'Habitatge, Jaume Carbonero, que reconegué que s'equivocà divendres a l'hora de sumar subvencions incompatibles. El conseller, després del Consell de Govern de divendres, anuncià que s'havien atorgat subvencions a un promotor perquè destinàs 50 pisos de protecció oficial al lloguer. Els pisos de 45 metres s'oferiran a 233,58 euros al mes i els de 70 a 363,35 mensuals, però si els llogaters eren joves amb rendes baixes es podrien beneficiar d'un ajut estatal de 210 euros i el lloguer els acabaria costant 23,58 euros o 156,35 euros, respectivament.

Ahir, Carbonero va admetre que l'ajut estatal de 210 euros no es pot aplicar sobre els Habitatges de Protecció Oficial i , en tot cas, la subvenció que podrien rebre els llogaters seria del 40% del lloguer. D'aquesta manera, no els costaria 23,58 i 156'35 euros al mes sinó 140'15 i 218'01, respectivament. «No són xifres tan escandaloses, però son tremendament atractives», afirmà el conseller, que esmenà l'errada en la compareixença que protagonitzà ahir al Parlament per exposar les línies mestres del seu pressupost. Ho féu després que l'exconsellera d'Obres Públiques i Habitatge, Mabel Cabrer (PP), l'advertís de l'error.

Carbonero el reconegué, però anuncià que amb la modificació imminent del decret d'ajuts a l'habitatge, «no es descarta» que s'incloguin més línies de subvencions en aquesta direcció que permetin als joves aconseguir lloguers que no representin més d'un terç de la seva renda. A més, defensà com una aposta de futur la implicació de promotors privats en la construcció de pisos de protecció oficial, com era el cas de la promoció anterior. La modificació del decret suposarà l'aprovació de tot un paquet d'ajuts per a l'accés a l'habitatge. Entre aquests, s'inclouran nous ajuts a la rehabilitació de l'interior i la façana dels edificis i, en canvi, es mantendran productes creats pel PP com la Hipoteca Jove, que canviarà de nom i «tindrà un altre contingut».

El titular d'Habitatge recalcà que el seu departament té un pressupost de 18 milions d'euros per a la compra de sòl en punts estratègics, i anuncià que està a punt de tancar-se una operació de compra al polígon de Llevant, on es construiran habitatges protegits que es destinaran, la major part en règim de lloguer, als sectors més desfavorits.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris