algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Balears és la regió amb més pes d'estrangers en el conjunt d'afiliats

L'octubre el 17,3 per cent dels treballadors de les Illes eren de fora

Les Illes és la comunitat de l'Estat que té un major pes de població estrangera en el total d'afiliats a la Seguretat Social. El mes d'octubre el 17,3 per cent de l'afiliació corresponia a treballadors de fora, segons destacava CCOO en un comunicat fent referència a les dades publicades pel Ministeri de Treball i Afers Socials. El mes passat es tancà amb 76.615 persones estrangeres afiliades a les Balears, fet que significa un augment del 7,7 per cent en relació al mateix mes de l'any passat. I suposa més de 5.450 afiliats que el setembre de 2006.

El sindicat conclou que les dades de la Seguretat Social sobre la població estrangera són «netament» positives la qual cosa significa que aquesta població transita per itineraris laborals «normals i legals». No obstant això, CCOO considera que és urgent la implementació de polítiques integrals per garantir la plena integració d'aquestes persones nouvingudes. A 31 d'octubre, la població estrangera afiliada a les Balears representava el 3,79 per cent del total de persones afiliades a tot l'Estat espanyol.

Per nacionalitats, un 42,78 per cent dels afiliats a la Seguretat Social, 32.777, a les Illes pertanyen a països de la Unió Europea. Dins d'aquests destaca el percentatge de població alemanya, un 12 per cent. Del total, una part important estan dins els règims d'autònoms, prop del 40 per cent. En el cas dels estrangers de fora la UE, la nacionalitat majoritària és l'equatoriana amb 8.545 afiliats, seguida de prop de la marroquina amb 7.439 persones. A diferència dels comunitaris, en aquest cas la majoria de treballadors es troben dins el règim general, fins al 80 per cent.

Per altra banda, de les estadístiques de Treball destaca que dels 5.713 afiliats al Règim Especial d'Empleats de la Llar un 83,3 per cent són estrangers extracomunitaris. Per sectors, l'hoteleria i la construcció copsen més de la meitat de les afiliacions dels estrangers. Amb un 28,8 per cent els que estan dins el sector de la construcció i el 23,9 dins l'hoteleria. Per sexe, hi ha més homes treballant en el cas dels afiliats estrangers no comunitaris, un 62,1 per cent. Mentre els de la UE se situen en el 56,8 per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris