algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

La Sala demana la modificació del Pla Territorial per adaptar-hi el polígon

L'equip de govern presenta «raons de pes» per ubicar la zona industrial on proposen

94740

Els tècnics del consell i la consellera de Territori, Maria Lluïsa Dubón, amb el batle Joan Ribot.

L'Ajuntament d'Ariany va aprovar, fa unes setmanes, la proposta inicial de les Normes Subsidiàries del municipi, a les quals hi havia la ubicació del polígon industrial de la localitat en una zona que incomplia en part el Pla Territorial de Mallorca. Per això ahir, aprofitant la visita que va realitzar la consellera de Territori del Consell de Mallorca, Maria Lluïsa Dubón a la localitat, el batle d'Ariany, Joan Ribot, va exposar a la mateixa consellera i als tècnics del Consell la proposta de l'equip de govern municipal d'Unió Mallorquina. La consellera, Maria Lluïsa Dubón, ha recordat que aquesta proposta de modificació del Pla Territorial «pot estar condicionada per una norma superior com són les DOT, les Directrius d'Ordenació del Territori, però en tot cas és una qüestió a la qual s'han de tenir en compte tots els factors».

Joan Ribot va assenyalar que «les raons que hem exposat són raons de pes i lògiques. La nostra proposta és situar el polígon a la rotonda de ses Torres, allà hi ha bons accessos i ja hi ha dues indústries instal·lades amb el corresponent interès general», digué Ribot. Les propostes del Pla Territorial «significaria que hauríem de fer-lo en uns terrenys d'ús agrícola i de difícil accés, un fet que suposaria la construcció d'una ronda de circumval·lació a la localitat, fet que suposa més consum de territori igual que si ho fem en un turó. Tot això suposa un canvi en la tipologia del nostre municipi, i el Pla Territorial pretén conservar Mallorca, per tant el nostre cas és especial i per això volem que s'estudiï a part», expilcava Joan Ribot després de la reunió amb la consellera.

Els veïns d'Ariany estan orgullosos d'haver pogut conservar el seu poble dels pisos i adossats que han envaït tots i cada un dels municipis del pla de Mallorca en els darrers anys. Ariany ha sabut mantenir-se allunyat d'aquest boom constructiu, així com de la construcció de cases a fora vila. Ara amb la ubicació del polígon industrial, en principi i com reconeix el mateix batle, Joan Ribot, «que no s'adapta completament al Pla Territorial», Ariany torna a demostrar la seva intenció de conservar les seves característiques de poble agrari. Per això, Ribot informa que no es pot aplicar el mateix cas a tot Mallorca, cal tenir en compte les excepcions com en aquest cas Ariany, on la ubicació que no marca el Pla Territorial pel polígon és la que provoca un menor consum de territori. A la zona proposada per l'Ajuntament no caldria fer-hi nous accessos per als vehicles i també és una zona que no fa malbé la visió llunyana del nucli urbà, on predomina altiva l'església de la Mare de Déu d'Atocha, característica de l'sky line arianyaner, fet que ha canviat la fisonomia en altres pobles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris