algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

L'Ajuntament impulsarà una pla per fomentar la recollida selectiva

La iniciativa neix davant l'augment d'un 26% del rebut del fems

GUILLEM MAS. Ses Salines.
Conscienciar els veïns sobre la necessitat i els avantatges de reciclar i potenciar la recollida selectiva, és un dels objectius de l'equip de govern. La intenció és evitar nous increments de l'impost de recollida i eliminació de les escombraries. El ple, que va tenir lloc ahir vespre, va aprovar un augment del 26% de l'impost d'incineració que prové del Consell de Mallorca, davant les queixes de tots els partits. El batle, Sebastià Burguera, aposta per cercar una solució a l'encariment del rebut, que implica fomentar la recollida selectiva i reduir així el nombre de tones que s'envien a incinerar. Segons Burguera, «si ho aconseguim serà possible rebaixar l'import de l'impost de residus».

Per això, amb vista a 2008, l'Ajuntament impulsarà una campanya de conscienciació sobre la necessitat de reciclar i potenciar la recollida selectiva, que després repercutirà a les butxaques dels ciutadans. La conscienciació es basarà en xerrades formatives i informació per mitjà de cartells i tríptics. A més, s'augmentarà la dotació de contenindors de recollida de vidre, paper, cartó i altres envasos en diferents indrets de tot el poble. Per incentivar encara més el reciclatge, l'equip de govern estudia la viabilitat d'instaurar un servei de recollida selectiva a domicili, com ho duen a terme des de fa anys els pobles de la comarca del Pla, o com ara els seus veïns de Campos.

L'estadística ha demostrat que informant, conscienciant i facilitant el reciclatge, augmenten les tones de residus per a aquesta finalitat. Aquest pla se sumarà al ja anunciat pel departament de Medi Ambient, que gestiona el regidor Bartomeu Lladonet, que revertirà en una millora clara de la netedat viària i en el manteniment dels espais públics. Per fer de ses Salines un municipi més sostenible i més net, l'objectiu final és millorar-ne la imatge turística i convertir el poble una zona més neta i mediambientalmente més sostenible, cosa que els hotelers agrairan.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris