muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

L'Stei celebra el seu 30è aniversari amb una jornada sobre globalització

Hi participen membres del sindicalisme educatiu de diferents països

El sindicat Stei-i organitza, dins del marc dels actes de celebració del 30è aniversari de la seva formació, el seminari Educació, sindicalisme i Globalització. Nous reptes en nous escenaris en el qual participaran ponents d'Argentina, Guatemala, Uruguai, Brasil o Portugal, entre d'altres països. Segons va explicar ahir en roda la secràtaria general del sindicat, Neus Santaner, «el pròxim 16 de desembre l'assemblea de constitució compleix 30 anys i res millor que fer unes jornades sobre el futur de l'educació per celebrar-ho».

A la roda de premsa, també hi foren presents el director del seminari, Pere Polo; Biel Caldentey; Carlos Fuentes, de Guatemala; Fernando Rodal, d'Uruguai; Ana Gaspar, de Portugal; Beatriz Quiróz, del Principat d'Astúries; i Tito Nenna, d'Argentina. El director d'aquestes jornades explicà que el seu objectiu és «analitzar el fenomen de la globalització actual i distingir entre diferents processos i àmbits d'aquest fenomen» a més «d'aprofundir en els efectes que la globalització té en l'educació en funció de les diferents dimensions d'impacte».

Polo també assenyalà que durant aquestes sessions de treball, en les quals «se sistematitzaran maneres d'internacionalització de l'acció sindical a partir de casos i experiències concretes», també s'analitzaran els «factors d'èxit i fracàs de diferents iniciatives d'acció sindical que s'han plantejat davant la globalització». Per la seva banda, Quiróz afirmà que «la feina que feim des dels nostres sindicats no pot canviar moltes coses, però estam contribuint a crear xarxes alternatives de solidaritat internacional que demostren la importància de la globalització ben empreada i entesa».

Per la seva part, l'argentí Nino Nenna afirmà que durant el seminari explicarà la situació viscuda en el seu país pels docents, que en alguns casos, durant la greu crisi econòmica del 2001, tenien un sou que no arribava al llindar de la pobresa. El seminari, que es desenvoluparà fins aquest divendres, es durà a terme els horabaixes a l'Escola de Mitjans Didàctics de Palma i està obert per tots els docents, estudiants i universitaris que hi vulguin participar. Durant el pròxim més de febrer es desenvoluparà la segona part d'aquests jornades internacionals sobre globalització, sindicalisme i educació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris